Banoffeepaj

av 25 mar, 2020

Banoffeepaj

En helt otroligt god paj!

Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen.

Pröva den gärna också med bär istället för banan.

Den här pajen är riktigt trevlig att bjuda på runt påsk.

Portioner/antal/mängd:

 8-10 portioner

Tillagningstid:

80-90 minuter (om du även måste göra dadelkaramellen)
60 minuter (om du redan har dadelkaramell)

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Pajskal

  • 120 g mandelmjöl
  • 40 g kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk vatten

Pajen

  • 3 dl dadelkaramell
  • 2.5 dl lättvispad kokosgrädde
  • 1 banan
  • Kakao (kan uteslutas)
  • Kanel (kan uteslutas)

Gör så här:

Pajskal

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Tillsätt ägg och vatten till de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
Ha i kokosoljan och bland ordentligt så det inte blir några klumpar av fettet.

Pressa ut degen i en pajform.

Ställ in pajen i ugnen i 10 minuter. Ta sen ut pajen, täck den med folie och ställ in den igen i 15-20 minuter.

Ta ut pajskalet ur ugnen och låt det svalna.

Pajen

Gör dadelkaramellen.
Om du gjort dadelkaramellen tidigare kan du behöva ha i lite kokhett vatten för att få karamellen mer medgörlig och enkel att lägga i pajskalet.

Lägg skivad banan på karamellen.

På med lätt vispad kokosgrädde på toppen, lite mer banan (om du vill) och avsluta med lite kakao och kanel.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.