Banoffeepaj
Banoffeepaj
En helt otroligt god paj!
Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen.
Pröva den gärna också med bär istället för banan.
Den här pajen är riktigt trevlig att bjuda på runt påsk.

Portioner/antal/mängd:
8-10 portioner
Tillagningstid:
80-90 minuter (om du även måste göra dadelkaramellen)
60 minuter (om du redan har dadelkaramell)
Kategori:
Dessert och snacks
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
Pajskal
- 120 g mandelmjöl
- 40 g kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1 ägg
- 3 msk kokosolja
- 2 msk vatten
Pajen
- 3 dl dadelkaramell
- 2.5 dl lättvispad kokosgrädde
- 1 banan
- Kakao (kan uteslutas)
- Kanel (kan uteslutas)
Gör så här:
Pajskal
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt ägg och vatten till de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
Ha i kokosoljan och bland ordentligt så det inte blir några klumpar av fettet.
Pressa ut degen i en pajform.
Ställ in pajen i ugnen i 10 minuter. Ta sen ut pajen, täck den med folie och ställ in den igen i 15-20 minuter.
Ta ut pajskalet ur ugnen och låt det svalna.
Pajen
Gör dadelkaramellen.
Om du gjort dadelkaramellen tidigare kan du behöva ha i lite kokhett vatten för att få karamellen mer medgörlig och enkel att lägga i pajskalet.
Lägg skivad banan på karamellen.
På med lätt vispad kokosgrädde på toppen, lite mer banan (om du vill) och avsluta med lite kakao och kanel.


Flera recept
Semmelpannacotta
Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...
Semlor
SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...
Fatballs
FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.