Bärig sommartårta

av 10 jun, 2019

Bärig sommartårta

Vad är väl mer somrigt än en härlig tårta med massor av bär på!?
Den här sockerkaksbotten går att använda till andra recept, eller äta som den är.
Du kan såklart ha andra fyllningar än citronkrämen, exempelvis mosad banan och jordgubbar, eller göra en hallonmousse.

En god tårta till midsommarfirandet, kalaset, dopet, födelsedagen eller bara för att fira vardagen.

Portioner/antal/mängd:

10-12 bitar

 Tillagningstid:

80 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 6 ägg, separerade
  • 4-5 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 180 g kokosolja eller ghee
  • 4,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk tapiokastärkelse
  • 1 tsk bikarbonat
  • Kokosolja och mandelmjöl till formen

Montering

  • 1.5 dl citronkräm
  • 2-4 dl vispad kokosgrädde
  • Jordgubbar
  • Hallon
  • Blåbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Använd kokosolja och fetta in en springform. Strö sen lite mandelmjöl i formen.

Smält kokosoljan.

Blanda alla torra ingredienserna i en skål.

Separera äggvitor och äggulor i två olika skålar.

Vispa äggvitorna stiva. Du ska kunna vända skålen upp-och-ner utan att det rinner ut.

Vispa äggulorna tillsammans med honungen tills det är krämigt. Häll sen i den smälta kokosoljan och vispa mer.

Häll i de torra ingredienserna i äggulemixen och vispa mer.

Vänd ner äggvitan i smeten. Var inte för hårdhänt för då slår du ur luftbubblorna i smeten och den blir mer platt och kompakt.

Häll smeten i springformen.
Ställ in i ugnen i 40-45 minuter.
Efter ungefär 20 minuter kan man få lägga lite folie över kakan ifall att den redan fått mycket färg. Kakan ska få en fin gyllene färg.

Låt kakan svalna.

Montering

Skär kakan i två

Ha på citronkrämen på den ena delen och lägg på den övre delen igen.

Vispa kokosgrädde och ha på kakan.

Dekorera med olika sorters bär.

En bärig sommartårta med citronkrämsfyllning och flera olika sorters bär på toppen

Tårta med bär i mellanlagret och hallon och jordgubbar på toppen

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.