Blåbärspannacotta – åtta portioner
Blåbärspannacotta – åtta portioner
Pannacotta till frukost? Istället för att göra smoothie till frukost varje morgon kan man göra pannacotta så att det räcker för en hel vecka. Detta recept ger ca 8 dl pannacotta och äter man 1 dl per dag så räcker den alltså i åtta dagar. Supersmidigt att ha klart i kylen och bara plocka fram på morgonen. Gärna med en klick kokosyoghurt till.
Självklart passar pannacottan lika bra som mellanmål eller en enkel dessert.

Portioner/antal/mängd:
7-8 portioner
Tillagningstid:
ca 15 minuter + tid i kylen för att stelna
Kategori:
Frukost
Mellanmål
Dessert och snacks
Etikett:
Paleo
AIP
Ingredienser:
- 5 dl kokosmjölk
- 2 dl blåbär (frysta användes i receptet)
- 1 dl hallon (frysta användes i receptet)
- 2 krm vaniljpulver
- 2 krm havssalt
- 5 tsk gelatin (Nyttotekets användes i detta recept)
- 1 dl kallt vatten
Gör så här:
Blanda ut gelatinet med det kalla vattnet och låt stå och svälla.
Värm upp kokosmjölk, blåbär och hallon i en kastrull på spisen och låt koka ett par minuter.
Rör ner vaniljpulver och havssalt.
När gelatinet svällt upp rör ner det i den varma bärblandningen och se till att det blandas ut ordentligt.
Ta blandningen från spisplattan och låt svalna något innan du häller upp blandningen i burkar eller skålar. Gärna burkar med lock om pannacottan ska förvaras under en vecka.
Ställ in i kylen under ett par timmar för att bärblandningen ska stelna.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.