Fiskgratäng med fänkål
Härligt god vit fisk, syrlighet från kokosyoghurt, lite hetta och medelhavssmaker.
Fänkålen ger det hela en riktigt intressant smak.
Servera med blomkålsris eller lite grönsallad.
Ingredienser:
- 400 gram vit, fast fisk
- 1.5 dl kokosyoghurt
- 0.5 tsk sambal oelek
- 5 soltorkade tomater
- 1 näve färsk basilika
- 1 krm smoked paprika
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.5 stor fänkål, eller 1 liten
- Salt och peppar
- Kokosolja att steka i
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fänkålen i mindre bitar. Stek den sen i lite kokosolja tills den börjar mjukna.
Finhacka basilikan och de soltorkade tomaterna.
Blanda kokosyoghurt, sambal oelek och resten av ingredienserna (förutom fisk och fänkål) i en skål.
Ta fram fisken och skölj den lätt, klappa den torrare med hushållspapper eller en kökshandduk.
Lägg fisken i en ugnssäker form och häll över fänkålen. Över det häller du röran med kokosyoghurt.
In i ugnen i 10-15 minuter.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.