Förena nytta med nöje

av | 23 apr, 2019 | Aktiv livsstil

Mitt arbete innebär en del resor och när de är inom Sveriges gränser så försöker vi att ta vår lilla husbil så mycket som möjligt.

Det är bra ur flera synpunkter, men framförallt är den stora fördelen som det innebär att ha sitt hem med sig oslagbar. Allt är anpassat efter eget önskemål.

När man historiskt sett har haft en del hotellnätter så är det väldigt gott att sova i sin egen säng, i sina egna lakan som är tvättade med tvättnötter och sköljda i ättika.

Bara det att kunna laga sin egen mat när man äter specialkost… 

Vi blandar naturreservat med campingar, helt beroende var vi är för stunden och vad vi har för behov, vi har dusch i husbilen men det är definitivt enklare att duscha på en camping.

Första turen för i år för att förena nytta med nöje

Första turen för i år, i början av april, tog 6 dagar och innebar två olika campingar och två olika naturreservat. Hyltenäs kulle i Västra Götaland var ett av ställena den här gången.

Beläget på en udde vid Östra  och Västra Öresjön ligger Hyltenäs, även kallad Seatons kulle, 90 meter över havet. En smal och brant väg kantad av en halvt nedrasad stenmur leder oss upp på toppen. Där möter oss en fantastisk natur och en spännande historia, man ser nämligen tydliga spår efter George Seatons praktfulla jaktslott som brann ner 17 december 1923. Det byggdes vid tiden för första världskriget så det blev inte en så långvarig tid som slottsherre för herr Seaton.

Här är inga långa vandringsleder direkt men vackra stigar att ta sig runt på. Gamla nedfallna träd med massor med mossa skänkte ett ganska trolskt skimmer över skogen,  och trots att det blåste ganska kallt så var vi ute en bra stund. Desto skönare var det att komma in i en varm husbil och ta en kopp thé efteråt.

Det är väldigt fint ordnat runt slottsruinen, flera sittplatser och en grillplats nere vid vattnet. Det finns även ett litet hus med information och bilder från slottet.

Jag kommer definitivt att åka tillbaka hit, kanske när det är lite varmare än denna kalla vårdag.

Det fanns otroligt mycket, och vacker, mossa på nedfallna träd. 

0 kommentarer

Senaste blogginläggen

Foam rolling – för lymfan

Foam rolling – för lymfan

Jag (Tine) fick diagnosen lipödem samt lymfödem hösten 2016. Det var efter ett besök hos Anders Lönedal i Töreboda. I samband med den diagnosen började jag med en hel del självvård, där andningen var absolut viktigast (läs mer om det här). Även massage på främst rumpa...

läs mer
Paleo Sverige tipsar om utflyktsmat

Paleo Sverige tipsar om utflyktsmat

Jag  vill med det här inlägget tipsa om utflyktsmat som är Paleo. Vad man vill ta med sig på sin utflykt beror ju såklart mycket på vilken årstid det är och vad för slags utflykt man ska på men här ska det finnas lite av varje att välja bland. Vi tipsar om recept på...

läs mer