Glöggsangria

av 23 dec, 2019

Glöggsangria

Här har ni en härligt julig sangria som man kan göra både alkoholfri och med alkohol beroende på om man använder en vinglögg eller inte. Ni kan använda vårat goda recept på glögg.

En härlig drink att mysa med eller skåla i och kanske ha som välkomstdrink under julen.

Ni kan byta ut den röda glöggen med vit glögg istället om ni vill för en lite annorlunda glöggsangria.

Alternativ till äppelmusten är att ha i ingefärsdryck istället. Det ger en annan karaktär på sangrian.

Portioner/antal/mängd:

ca 2.5 liter

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Dryck
Jul
Nyår

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 75 cl glögg
  • 75 cl äppelmust
  • 1 liter bubbelvatten
  • Saft från 2 apelsiner
  • Saft från 1 citron
  • Apelsinskivor
  • Äppelskivor
  • Kvistar av rosamarin till pynt
  • Isbitar

Gör så här:

Mät upp och blanda all dryck i en stor skål.

Skär frukten och lägg ner i skålen.

Du kan också ha i lite russin och mandlar om du vill. Eller varför inte lite granatäppelkärnor, myntablad eller annat kul.

Flera recept

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilikaEn krämig kycklinggryta med härliga smaker av thaibasilika och vitlök. Servera med tex stekt blomkålsris, zoodles eller ugnsrostade grönsaker och en sallad. Som alternativ till att reda såsen med äggulor så kan man blanda i ett par...

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschipsVarma äppelskivor med rostade kokoschips är perfekt som en snabb efterrätt eller mellanmål. Nästan lika gott som äppelpaj men betydligt snabbare och enklare att göra. Gott att servera kokosgrädde till som är smaksatt med...

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolökFiskgratäng med dill och purjolök är en enkel rätt att laga och passar lika bra till vardag som till fest. Passar alldeles utmärkt till och är som godast ihop med mos på matpumpa. Det är definitivt en av mina (Anne-Lie) favoriträtter...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.