Jordgubbs- och rabarberpaj i ett glas

av 30 maj, 2019

Jordgubbs- och rabarberpaj i ett glas

Detta är en snabb dessert som är sommaren personifierad!

Underbart god med rabarber och jordgubbar och med ett täcke av mandel. Tänk dig att sitta i bersån med denna skapelse och njuta av den sköna sommarbrisen, fågelkvitter och bin som surrar.
Sommar i ett glas.

Du kan också göra en mycket god paj av det här receptet. Antingen gör du en kompott och har i botten på pajformen, eller så lägger du rabarber och jordgubbar i botten av pajformen och täcker med blandningen av mandel, ghee, vanilj och kokos. Det kan vara att du får öka mängden av mandelröran så att det täcker pajen.

Portioner/antal/mängd:

4

Tillagningstid:

30 minuter
+ tid för ingredienserna att svalna

Kategori:

Dessert och Snacks
Barnanpassat

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Kompotten

  • 0.5 liter hackad rabarber
  • 0.5 liter jordgubbar
  • 1 tsk cassavamjöl (kan uteslutas)
  • 1 msk vatten (kan uteslutas)

Täcket

  • 50 gram ghee (går med kokosolja också)
  • 50 gram mandelspån (skivad mandel)
  • 50 gram kokosflingor (kan uteslutas, tillsätt då mer mandel)
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Kompotten

Skala rabarber och skär i slantar.
Skölj jordgubbarna, ta bort blasten och halvera dem (eller i kvartar om de är väldigt stora).

Lägg rabarber och jordgubbar i en kastrull och värm upp.
När det börjar vätska sig, blanda cassava mjöl och vatten och häll i kastrullen. Rör om ordentligt och låt stå på medel värme i ca 5 minuter.
Cassavamjöl och vatten används för att kompotten ska tjockna lite.

Ställ åt sidan och låt svalna.

Täcket

Smält ghee tillsammans med honung och vaniljpulver.

Ha i mandel och kokos och rör runt. Låt allt stå på medelvärme i ett par minuter, rör regelbundet så att det inte bränns vid.

Låt svalna.

Varva sedan kompott och mandeltäcke i mindre glas. Servera med lite fluffigt kokosgrädde.

Du kan även servera detta varmt tillsammans med en god vaniljglass eller kokosgrädde, tänk bara på att grädden smälter om “pajen” är varm.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.