Klassisk inlagd sill
En god och klassisk sillinläggning med smaker som lagerblad och rödlök.
Kolla gärna in recepten på Glöggsill och Sommarsill med tre sorters peppar också.
Portioner/antal/mängd:
420 gram sill
Tillagningstid:
45 minuter – låt stå i 2 dagar innan du serverar sillen
Kategori:
Tillbehör
Etikett:
Ingredienser:
- 420 g (1 burk) inläggningssill
- 1 dl kokossocker
- 1.5 dl vatten
- 0.5 dl ättiksprit (12%)
- 0.5 tsk krossad vitpeppar
- 5 kryddpepparkorn
- 7 nejlikor
- 2 lagerblad
- 1 rödlök
Gör så här:
Lägg alla ingredienser, utom sillen och rödlöken, i en kastrull. Låt det koka och så sjuda i 5-10 minuter. Låt svalna.
Skölj inläggningssillen i kallt vatten och skär i filéerna i mindre bitar. Skiva rödlöken fint.
Varva lök och sill i en ren glasburk.
Häll på inläggningslagen.
Låt stå i kylen i minst 2 dagar innan den ska förtäras.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.