Sommarsill med tre sorters peppar

av 6 jun, 2019

Sommarsill med tre sorters peppar

På sommaren brukar det uppkomma flera tillfällen att äta sill på. Bland annat på nationaldagen och på midsommar.

Den här sillen är ganska lökig och med tre sorters peppar. Du kan ta mer eller mindre peppar beroende på hur mycket styrka och smak du vill ha på sillen.

Här finner du recept på Klassisk inlagd sill.

Och här finns recept på Glöggsill.

Portioner/antal/mängd:

420 gram sill

Tillagningstid:

45 minuter – låt stå i 2 dagar innan du serverar sillen

Kategori:

Tillbehör
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 420 g (1 burk) inläggningssill
  • 1 dl kokossocker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12%)
  • 0.5 tsk grovt stött svartpeppar
  • 0.5 tsk grovt stött vitpeppar
  • 0.5 tsk grovt stött rosépeppar
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk hela vitpepparkorn
  • 1 tsk hela rosépepparkorn
  • 0.5 rödlök
  • 1 dl hackad vårlök (gröna delen)
  • 1 dl dill
  • 0.5 lime

Gör så här:

Lägg kokossocker, vatten, ättiksprit och de grovt stötta pepparkornen i en kastrull. Låt det koka och så sjuda i 5-10 minuter. Låt svalna.

Skär rödlöken i strimlor och hacka vårlöken. Dra isär dillen i mindre bitar, men den ska inte hackas.

Skölj inläggningssillen i kallt vatten och skär i filéerna i mindre bitar.

Varva lök, sill, vårlök, pepparkorn och dill i en ren glasburk.

Häll på inläggningslagen.
Kläm över limejuice från 0.5 lime i burken. Sätt på locket och skaka lätt på burken så att limen blandas lite.

Låt stå i kylen i minst 2 dagar innan den ska förtäras.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.