Sommarsill med tre sorters peppar

av 6 jun, 2019

Sommarsill med tre sorters peppar

På sommaren brukar det uppkomma flera tillfällen att äta sill på. Bland annat på nationaldagen och på midsommar.

Den här sillen är ganska lökig och med tre sorters peppar. Du kan ta mer eller mindre peppar beroende på hur mycket styrka och smak du vill ha på sillen.

Här finner du recept på Klassisk inlagd sill.

Och här finns recept på Glöggsill.

Portioner/antal/mängd:

420 gram sill

Tillagningstid:

45 minuter – låt stå i 2 dagar innan du serverar sillen

Kategori:

Tillbehör
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 420 g (1 burk) inläggningssill
  • 1 dl kokossocker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12%)
  • 0.5 tsk grovt stött svartpeppar
  • 0.5 tsk grovt stött vitpeppar
  • 0.5 tsk grovt stött rosépeppar
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk hela vitpepparkorn
  • 1 tsk hela rosépepparkorn
  • 0.5 rödlök
  • 1 dl hackad vårlök (gröna delen)
  • 1 dl dill
  • 0.5 lime

Gör så här:

Lägg kokossocker, vatten, ättiksprit och de grovt stötta pepparkornen i en kastrull. Låt det koka och så sjuda i 5-10 minuter. Låt svalna.

Skär rödlöken i strimlor och hacka vårlöken. Dra isär dillen i mindre bitar, men den ska inte hackas.

Skölj inläggningssillen i kallt vatten och skär i filéerna i mindre bitar.

Varva lök, sill, vårlök, pepparkorn och dill i en ren glasburk.

Häll på inläggningslagen.
Kläm över limejuice från 0.5 lime i burken. Sätt på locket och skaka lätt på burken så att limen blandas lite.

Låt stå i kylen i minst 2 dagar innan den ska förtäras.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.