Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squash
Vad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag.
Den här grytan är den perfekta “tröstmåltiden”, en sån där värmande mat ända in i själen. Enkel att göra också och perfekt att frysa in och även perfekta luncher.
Hoppas ni ska gilla den!

Portioner/antal/mängd:
5-6 portioner
Tillagningstid:
60 minuter
Kategori:
Huvudrätt
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 4 msk talg eller annat stekfett
- 700 gram nötfärs
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk riven ingefära
- 250 gram butternut squash (utan skalet)
- 2 medelstora morötter
- 1 röd paprika
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk stött kummin
- 1 tsk cayenne
- Salt och peppar
- 7-800 gram krossade tomater
- 3 dl benbuljong
- 1 näve färsk basilika
Gör så här:
Skär bort skalet på butternut squash och skär fruktköttet i kuber.
Finhacka löken, riv ingefäran och vitlöksklyftorna.
Smält hälften stekfettet i en gryta. Lägg i butternutsquash och låt steka en stund innan du lägger i lök, vitlök och ingefära.
Låt steka en liten stund på medelvärme.
Häll över röran i en skål.
Smält resten av stekffettet. Tillsätt köttfärs och stek köttfärsen tills den är genomstekt.
Tillsätt alla torra kryddor och låt steka runt en liten stund.
Riv morötterna under tiden.
Tillsätt grönsakerna till köttfärsen och blanda runt ordentligt.
Tillsätt benbuljong och krossade tomater och rör runt ordetnligt.
Hacka den färska basilikan och tillsätt grytan.
Låt nu allt stå och småputtra en stund så att alla smaker får sitt djup i grytan.
Servera med en klick kokosyoghurt och kanske en bit fröknäcke eller en skiva formfranska.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Kanelbullar
KanelbullarPrecis som med andra paleo-bakverk så är det svårt att efterlikna originalet. Här tycker jag iallafall att smaken kommer väldigt nära, även om konsistensen blir mer som en kaka. Jag använder ghee i det här receptet men det går säkert att byta ut till en...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.