Krämig hallonpaj

av 8 jun, 2019

Krämig hallonpaj

Underbart goda och lite smått syrliga hallon i en krämig moussepaj. Kan det bli bättre?

Hallonen värms upp när man gör moussen, men om du vill att det ska koka går det också bra. Alternativt följer det här tipset på hur du kan koka och sen frysa in hallon igen.

Portioner/antal/mängd:

10-12

Tillagningstid:

1 timme + 1-4 timmar i kylen

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Pajbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g kokosolja
  • 1 ägg

Fyllning

  • 1 liter frysta hallon
  • 3 msk cassavamjöl (eller potatismjöl)
  • 2 msk honung (eller annan sötning)
  • 4 msk smält koksolja/ghee
  • 3 ägg

Gör så här:

Pajbotten

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienser ordentligt och tryck ut i en springform med 24 cm i diameter. Se till att få upp kanterna ordentligt då fyllningen kommer ca ett par cm upp i formen.
Ställ in den i kylen medan du förbereder fyllningen.

Förgrädda i 7 minuter. Håll koll på den från 5 minuter så den inte får för mycket färg.

Fyllning

Värm upp hallonen så de tinar. De behöver inte koka. Mixa i cassavamjöl och mosa bären ordentligt.
Tillsätt den smälta kokosoljan (eller ghee).

Vispa äggen och sötningen fluffig.

Tillsätt hallonblandningen med äggen och blanda ordentligt.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 40 minuter. Efter 15-20 min kan du lägga på folie så behåller kakan mer av sin fina rosa färg (på bilderna har det inte gjorts och det blev lite för brunt).
Fyllningen ska stagnera även i mitten innan du tar ut den. Den kommer dock vara lite vobblig när du tar ut den, men det sätter sig när kakan svalnat.

Låt kakan stå i 1-4 timmar innan servering, eller över natten. Gärna i kylskåpet.

Ät som den är eller servera med kokosgrädde eller krämig vaniljglass.

 

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.