Krämig zucchinisallad

av 17 sep, 2020

Krämig zucchinisallad

En zucchinisallad som får sin krämighet av aioli, lite syrlighet av kokosyoghurt och smaker av senap, purjolök, gräslök och persilja.
Det här är en variant på potatissallad men går såklart att göra det här receptet med kokt kall potatis istället för zucchini. Båda blir gott och passar perfekt till t.ex Helstekt örtkyckling  eller Krispiga ugnsrostade kycklinglårfiléer.

kramig-zucchinisallad-paleo

Portioner/antal/mängd:

 2-3 portioner

Tillagningstid:

30 minuter + 1 timme

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 5 dl tärnad zucchini
  • 1 dl skivad purjolök
  • 1/2 dl gräslök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 2 dl aioli
  • 1/2 dl kokosyoghurt 
  • 2-3 tsk senap (utan socker och tillsatser)
  • salt och svartpeppar efter tycke och smak

Gör så här:

Tärna zucchinin i önskad storlek. I receptet användes ca 1 cm stora bitar.

Lägg zucchinibitarna i ett durkslag och salta lätt. Låt stå ca 1 timme.
Saltet hjälper till att dra ut vätska ur zucchinin och bitarna blir också mjukare.

Lägg upp zucchinibitarna på en kökshandduk och torka dem lite lätt för att få bort överflödig vätska.

Häll upp zucchinin i en skål och tillsätt övriga ingredienser och rör om.
Smaka av med salt, svartpeppar och önskad mängd senap.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.