Krispiga ugnsrostade kycklinglårfiléer

av 20 sep, 2019

Krispiga ugnsrostade kycklinglårfiléer

Krispigt yttre och riktigt saftigt inre…låter gott va? Det är precis vad man får av dessa lårkycklingfiléer i ugn.

Jag vet inte med er, men kycklingbröstfiléer kan bli lite torra. Det problemet har jag aldrig haft med kycklinglåtfiléer, har du?

Så, kavla upp ärmarna och börja fritera för dessa krispiga kycklinglårfiléer!
Nah, skojar bara, inget friterande här, allt görs i ugnen, och det blir riktigt krispigt och saftigt.

Hoppas du ska gilla receptet!

Servera gärna med ett gott blomkålsris med kokos.

 

Portioner/antal/mängd:

2-3

Tillagningstid:

40 minuter + 4 timmars marinering

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 1.5 dl kokosyoghurt
  • 0.5 dl srirachasås
  • 1 dl tapiokamjöl
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • En nypa salt

Gör så här:

Blanda kokosyoghurt och srirachasås i en bunke.

Ta ur kycklinglårfiléerna ur förpackningen, skölj dem snabbt och lägg dem sen på lite hushållspapper eller en kökshandduk och klappa dem lite torrare.

Läg dem sedan i bunken och se till att de är helt täckta.

In i kylen i minst 4 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram kycklingen från kylen.

Ta fram en plåt och lägg bakplåtspapper på det. Lägg ett galler på plåten.

Blanda tapiokapulver, paprikapulver, salt och peppar och häll det sen på en tallrik.

Ta en kycklinglårfilé vänd i tapiokamjölet och lägg sen på gallret.

In i ugnen i 30 minuter eller tills innetemperaturen på kycklingen är 75 grader.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.