Krispiga ugnsrostade kycklinglårfiléer

av 20 sep, 2019

Krispiga ugnsrostade kycklinglårfiléer

Krispigt yttre och riktigt saftigt inre…låter gott va? Det är precis vad man får av dessa lårkycklingfiléer i ugn.

Jag vet inte med er, men kycklingbröstfiléer kan bli lite torra. Det problemet har jag aldrig haft med kycklinglåtfiléer, har du?

Så, kavla upp ärmarna och börja fritera för dessa krispiga kycklinglårfiléer!
Nah, skojar bara, inget friterande här, allt görs i ugnen, och det blir riktigt krispigt och saftigt.

Hoppas du ska gilla receptet!

Servera gärna med ett gott blomkålsris med kokos.

 

Portioner/antal/mängd:

2-3

Tillagningstid:

40 minuter + 4 timmars marinering

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 1.5 dl kokosyoghurt
  • 0.5 dl srirachasås
  • 1 dl tapiokamjöl
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • En nypa salt

Gör så här:

Blanda kokosyoghurt och srirachasås i en bunke.

Ta ur kycklinglårfiléerna ur förpackningen, skölj dem snabbt och lägg dem sen på lite hushållspapper eller en kökshandduk och klappa dem lite torrare.

Läg dem sedan i bunken och se till att de är helt täckta.

In i kylen i minst 4 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram kycklingen från kylen.

Ta fram en plåt och lägg bakplåtspapper på det. Lägg ett galler på plåten.

Blanda tapiokapulver, paprikapulver, salt och peppar och häll det sen på en tallrik.

Ta en kycklinglårfilé vänd i tapiokamjölet och lägg sen på gallret.

In i ugnen i 30 minuter eller tills innetemperaturen på kycklingen är 75 grader.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.