Löpglädje och folkfest

av | 25 maj, 2019 | Aktiv livsstil

Löpning är ju en fantastisk träningsform som är lättillgänglig för de allra flesta av oss och det arrangeras massor med olika löpfester runtom i landet nu.

När man ska springa arrangerade lopp så kan det bli mycket prestige i både tider och längd på loppet. Och det är ju det som det går ut på förstås, det är ju en tävling. Men så finns det de här mys-loppen som arrangeras för en god sak, som är öppna och tillgängliga för alla oavsett ålder, kön eller kondition.

I torsdags så sprang jag Blodomloppet som är just en sådan tävling där man vill att alla ska kunna delta. Man kan välja mellan att springa 10 km eller 5 km med tidtagning, eller att promenera 5 km. Det finns även kortare distanser för barn som vill delta.

I Linköping, där jag deltog, var det ca 11 700 deltagare, det stod live-band på flera ställen utmed sträckan och både publik och funktionärer hejade på. Vissa tävlade säkert både mot klockan och varandra men de flesta såg det nog som en fest. Dessutom hade vi tur med vädret, det underlättar ju alltid.

Ett annat lopp där de flesta har mer fokus på att hjälpa varandra än att komma först i mål är Tjurruset, väldigt lerigt men roligt lopp.

Det är roligt att delta i lopp men personligen så springer jag hellre ensam i skogen, jag använder löpningen som lite mer meditativ träning men vi är olika allihop, det som uppskattas av mig kanske inte passar dig. Det viktigaste är ju ändå att vi kommer ut och rör på oss, ger kroppen lite träningsvärk och låter hjärtat få arbeta.

Allt som behövs är ett par skor, och kanske inte ens det – barfotalöpning börjar bli mer och mer populärt!

//Jessica

0 kommentarer

Senaste blogginläggen

Foam rolling – för lymfan

Foam rolling – för lymfan

Jag (Tine) fick diagnosen lipödem samt lymfödem hösten 2016. Det var efter ett besök hos Anders Lönedal i Töreboda. I samband med den diagnosen började jag med en hel del självvård, där andningen var absolut viktigast (läs mer om det här). Även massage på främst rumpa...

läs mer