Lövbiff med chili och ingefära och ugnsrostade grönsaker

av 1 jul, 2020

Lövbiff med chili och ingefära och ugnsrostade grönsaker

Riktigt god måltid som blir mättande om man har tillräckligt med fett tillgrönskerna och tillräckligt mycket protein till.

Passar utmärkt att tillaga massor på en gång och ha som luncher.

Grönsakerna kan du variera utefter smak och det du har hemma.

lovbiff-med-chili-och-ingefara-och-ugns-rostade-gronsaker-paleo

Portioner/antal/mängd:

 4 portioner

Tillagningstid:

40 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 300 gram broccoli
  • 400 gram vitkål
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0.5 stor rödlök
  • 150 gram champinjoner
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 800-1000 gram lövbiff
  • 1 msk kokosfett
  • 1 röd chili
  • 1 tsk ingefära
  • 1 msk coconutaminos
  • Salt ocgh svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär till alla grönsaker och lägg allt utom champinjonerna i en stor plåt.

Blanda 0.5 dl olivolja med svartpeppar, paprikapulver och 1 pressad vitlöksklyfta. Lägg i champinjonerna och blanda ordentligt.

Häll resterande olivolja över grönsakerna i plåten och blanda tillsammans med lite salt.

Häll champinjonerna över resten av grönsakerna och in i ugnen i 20 minuter.

Skär lövbiffen i strimlor. Stek den i en panna med kokosfett.

Finhacka chili och riv ingefäran. Häll i coconutaminos, chili och ingefära med lövbiffen i pannan och blanda runt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera lövbiffen med grönsakerna och eventuellt också en god sås som exempelvis vitlökssås, srirachamajonnäs, citron- och basilikasås, eller en god guacamole.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.