Persikopaj

av 7 jun, 2019

Persikopaj

En härligt god paj med färska persikor. En smak av sommar i en paj.

Du kan också använda dig av nektariner om du vill, men persikor brukar ha en lite rundare smak.

Servera med lite vispad kokosgrädde eller en god krämig vaniljglass.

Portioner/antal/mängd:

10-12 bitar

Tillagningstid:

45 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Botten

  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk kallt vatten

Fyllningen

  • 4 persikor
  • 2 ägg
  • 4 msk mandelmjöl
  • 50g smält kokosolja eller ghee
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk honung

Gör så här:

Botten

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser väl.
Tryck ut i en pajform.

In i kylen i ca 10 min, förgrädda sen i 5 min.

Fyllningen

Skala persikorna och skär i klyftor.
Lägg dem i det förgräddade pajskalet.

Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över persikorna.

Grädda i 15-20 minuter. Håll koll så att kanterna inte bränns. Lägg folie över efter halva tiden om det börjar bli för mycket färg på pajen.

Låt svalna lite innan servering.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.