Persikopaj

av 7 jun, 2019

Persikopaj

En härligt god paj med färska persikor. En smak av sommar i en paj.

Du kan också använda dig av nektariner om du vill, men persikor brukar ha en lite rundare smak.

Servera med lite vispad kokosgrädde eller en god krämig vaniljglass.

Portioner/antal/mängd:

10-12 bitar

Tillagningstid:

45 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Botten

  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk kallt vatten

Fyllningen

  • 4 persikor
  • 2 ägg
  • 4 msk mandelmjöl
  • 50g smält kokosolja eller ghee
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk honung

Gör så här:

Botten

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser väl.
Tryck ut i en pajform.

In i kylen i ca 10 min, förgrädda sen i 5 min.

Fyllningen

Skala persikorna och skär i klyftor.
Lägg dem i det förgräddade pajskalet.

Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över persikorna.

Grädda i 15-20 minuter. Håll koll så att kanterna inte bränns. Lägg folie över efter halva tiden om det börjar bli för mycket färg på pajen.

Låt svalna lite innan servering.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.