Plättar på butternutsquash och ägg

av 2 maj, 2019

Plättar på butternutsquash och ägg

Plättar på butternutsquash och ägg är ett enkelt recept att mixa ihop till en härlig frukost eller brunch på helgen. Eller varför inte förbereda och ha som mellanmål under veckorna?
Butternutsquash, eller butternutpumpa som det också kallas ibland här i Sverige, ger en väldigt god smak till de här plättarna.
De passar lika bra ihop med något sötare som till exempel snabb sockerfri sylt eller tillsammans med avocado, rödlök och syrlig kokosyoghurt.

Tips! Har du intolerans mot äggvita så går det bra att byta ut de två hela äggen i receptet mot 4 äggulor istället.

Vill du ha äggfria plättar så borde du testa receptet Plättar på butternutsquash utan ägg. Det är verkligen supergott!

Portioner/antal/mängd:

ca 16 st

Tillagningstid:

ca 30 minuter

Kategori:

Frukost
Mellanmål
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl riven butternutsquash
  • 2 ägg (eller 4 äggulor)
  • 1-2 tsk kokosmjöl
  • 1/2-1 tsk havssalt
  • Ghee eller kokosolja att steka i

Gör så här:

Mixa ihop butternutsquash och ägg väl i en matberedare.

Tillsätt kokosmjöl och salt och mixa igen.

Stek plättarna i valfritt fett i ett plättlagg eller stekpanna.

 

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.