Plättar på butternutsquash och ägg

av 2 maj, 2019

Plättar på butternutsquash och ägg

Plättar på butternutsquash och ägg är ett enkelt recept att mixa ihop till en härlig frukost eller brunch på helgen. Eller varför inte förbereda och ha som mellanmål under veckorna?
Butternutsquash, eller butternutpumpa som det också kallas ibland här i Sverige, ger en väldigt god smak till de här plättarna.
De passar lika bra ihop med något sötare som till exempel snabb sockerfri sylt eller tillsammans med avocado, rödlök och syrlig kokosyoghurt.

Tips! Har du intolerans mot äggvita så går det bra att byta ut de två hela äggen i receptet mot 4 äggulor istället.

Vill du ha äggfria plättar så borde du testa receptet Plättar på butternutsquash utan ägg. Det är verkligen supergott!

Portioner/antal/mängd:

ca 16 st

Tillagningstid:

ca 30 minuter

Kategori:

Frukost
Mellanmål
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl riven butternutsquash
  • 2 ägg (eller 4 äggulor)
  • 1-2 tsk kokosmjöl
  • 1/2-1 tsk havssalt
  • Ghee eller kokosolja att steka i

Gör så här:

Mixa ihop butternutsquash och ägg väl i en matberedare.

Tillsätt kokosmjöl och salt och mixa igen.

Stek plättarna i valfritt fett i ett plättlagg eller stekpanna.

 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.