Plättar på butternutsquash utan ägg

av 17 apr, 2019

Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan ägg får en härlig konsistens med lätt krisp i kanterna och en väldigt god smak som passar bra till både sött och salt. 
Gott med en snabblagad sockerfri sylt till och även med lite grönsaker som till exempel avocado, rödlök och gröna blad. Till båda varianterna passar kokosyoghurt utmärkt till.

Plättarna är goda som frukost på helgen, att ha med som mellanmål under jobbveckan eller varför inte ha med sig några och olika tillbehör på en picknink.  

Portioner/antal:

ca 14 st

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Frukost
Mellanmål
Huvudrätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 1/2 dl tapiokastärkelse
  • 1 1/2 dl kokosmjölk
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 dl riven butternutsquash
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en matberedare tills den rivna butternutsquashen mixats ihop med övriga ingredienser.

Stek i ghee eller kokosolja i en plättlagg eller stekpanna.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.