Romsås

av 27 maj, 2019

Romsås

En klassisk sås till fisk som är gjord på god paleomajonnäs.

Använd gärna stenbitsrom, men annan rom går också bra såklart. Kalix löjrom blir inte riktigt lika bra i en romsås.

Portioner/antal/mängd:

2 dl

Tillagningstid:

10 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk rom
  • Färsk dill efter behag
  • Gräslök efter behag
  • Salt och peppar
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här:

Mät upp majonnäs i en skål.

Finhacka dill och gräslök och blanda ner det i majonnäsen.
Tillsätt de andra ingredienserna och blanda väl.

 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.