Rulltårta med jordgubbssylt

av 5 jul, 2020

Rulltårta med jordgubbssylt

En krämig äggröra full av bra fetter och näring som gör gott för ens tarmar och kropp.
Dessutom helt underbara smaker och lätt att göra. Perfekt för en frukost och även som mellanmål. Gott att äta som en egen rätt men också mycket gott att ha på frökex.

Naturligt, enkelt och gott.

rulltarta-med-jordgubbs-sylt-paleo

Portioner/antal/mängd:

 10-12 bitar

Tillagningstid:

30 minuter + tid för kakan att svalna

Kategori:

Dessert och snacks
Midsommar

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 4 äggvitor
  • 2 äggula
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 tsk rå vaniljpulver
  • 3 msk kokossocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggvita så att det blir pösigt.

Vispa äggula och kokossocker pösigt.
Blanda neräggulan i äggvitan försiktigt.

Sikta ner mandelmjöl och rå vaniljpulver i blandningen och rör försiktigt.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper så att det blir ett jämnt lager.

In i ugnen i 15-17 minuter. kolla med en sticka så den är färdig.

Låt kakan svalna helt.

Ta loss kakan från bakplåtspappret och bred på jordgubbssylt.

Rulla ihop och skär i skivor.

Du kan styckfrysa kakan eller bevara den i kylen.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.