Saftiga köttbullar utan ägg

av 14 apr, 2019

Saftiga köttbullar utan ägg

Det här är ett recept på köttbullar som jag och min mamma tog fram för några år sen. Det är verkligen de godaste köttbullarna som jag någonsin ätit och som vi alltid lagar sen dess.
De blir väldigt saftiga och med en bra smak som passar året om och till alla slags rätter där köttbullar ingår. Med mos, sås och lingonsylt. Med spaghetti på butternutsquash eller zucchini. Med stuvad vitkål. Eller på jul- och påskbordet.

Portioner/antal:

Ca 40 stycken

Tillagningstid:

ca 30 minuter

Kategori:

Huvudrätt
Sidorätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 1 kg nötfärs (helst från gräsbetesdjur)
  • 2 dl riven zucchini
  • 1 medelstor lök
  • 1 tsk salt
  • 3 msk persilja
  • Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i

Eventuellt 1-2 ägg om smeten inte håller ihop så bra. Vid användning av gräsbeteskött så håller färsen ihop så pass bra ändå och bindemedel brukar inte behövas.

Gör så här:

Riv zucchini på rivjärn, salta och lägg i ett durkslag ca 30 minuter för att zucchinin ska vätska ur sig.

Hacka löken fint och stek mjuk på svag värme.

Blanda i löken och zucchinin med färsen.

Tillsätt även salt och persilja och rör om allt.

Rulla köttbullar och stek i gjutjärnspanna.

Tips! Stek i två stycken stekpannor samtidigt så tar det kortare tid att steka alla köttbullar.

Flera recept

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.