Saftiga köttbullar utan ägg

av 14 apr, 2019

Saftiga köttbullar utan ägg

Det här är ett recept på köttbullar som jag och min mamma tog fram för några år sen. Det är verkligen de godaste köttbullarna som jag någonsin ätit och som vi alltid lagar sen dess.
De blir väldigt saftiga och med en bra smak som passar året om och till alla slags rätter där köttbullar ingår. Med mos, sås och lingonsylt. Med spaghetti på butternutsquash eller zucchini. Med stuvad vitkål. Eller på jul- och påskbordet.

Portioner/antal:

Ca 40 stycken

Tillagningstid:

ca 30 minuter

Kategori:

Huvudrätt
Sidorätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 1 kg nötfärs (helst från gräsbetesdjur)
  • 2 dl riven zucchini
  • 1 medelstor lök
  • 1 tsk salt
  • 3 msk persilja
  • Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i

Eventuellt 1-2 ägg om smeten inte håller ihop så bra. Vid användning av gräsbeteskött så håller färsen ihop så pass bra ändå och bindemedel brukar inte behövas.

Gör så här:

Riv zucchini på rivjärn, salta och lägg i ett durkslag ca 30 minuter för att zucchinin ska vätska ur sig.

Hacka löken fint och stek mjuk på svag värme.

Blanda i löken och zucchinin med färsen.

Tillsätt även salt och persilja och rör om allt.

Rulla köttbullar och stek i gjutjärnspanna.

Tips! Stek i två stycken stekpannor samtidigt så tar det kortare tid att steka alla köttbullar.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.