Semmelpannacotta
Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept på här).
Pannacotta är väldigt enkelt att göra och väldigt gott. De stötta kardemummakärnorna ger en riktigt god smak av semla i pannacottan.
Du kan antingen lägga mandelmassan uppepå som på bilden, eller så kan du låta pannacottan stå i kylen en stund så den börjat stelna lite, sen blanda i den tunnare mandelmassan och så låta det stelna helt.
Det är bra med en lösare variant av mandelmassa (recept här) för detta recept. Känn dig fram.
Portioner/antal/mängd:
4 portioner
Tillagningstid:
10 minuter + tid i kylen
Kategori:
Dessert och snacks
Etikett:
Ingredienser:
- 3 dl kokosmjölk
- 2 gelatinblad (1-1.5 tsk gelatinpulver)
- 1 tsk citronsaft
- 1 krm rå vaniljpulver
- 0.5 tsk stött kardemummakärnor
- Mandelmassa
- Kokosgrädde
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mät upp kokosmjölken, citronsaften, vaniljpulver och kardemumma i en kastrull och låt koka upp.
Ta kastrullen åt sidan, tillsätt gelatinbladen och vispa tills de löst upp sig.
Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ in i kylen att stelna i minst 3 timmar.
Ha på lite mandelmassa och vispad kokosmjölk på toppen och lite färskt mortlade kardemummakärnor.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.