Skaldjurssoppa med kokosmjölk

av 2 aug, 2019

Skaldjurssoppa med kokosmjölk

Skaldjurssäsongen är i full gång.
Ni sparar väl skalen och gör en god skaldjursfond?

Fonden kan bland annat användas till denna goda skaldjurssoppa med kokosmjölk. En riktig höjdare.

Servera med lite färska räk- och/eller kräftstjärtar, en klick kokosyoghurt och gärna lite persilja eller koriander.

Portioner/antal/mängd:

4

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 6 dl skaldjursfond
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 5 dl kokosmjölk
  • Olja att steka i
  • Kräft- och/eller räkstjärtar

Gör så här:

Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja.

Tillsätt tomatpuré och vitvinsvinäger och fräs runt en stund.

Tillsätt skaldjursfond, kokosmjölk och vitt vin (om du vill ha vitt vin) och låt det koka upp.

Dra ner värmen direkt och låt sjuda tills den krämat ihop sig lite.

Servera direkt.


Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.