Smulpaj

av 12 jul, 2019

Smulpaj

En enkel paj att slänga ihop där du kan variera bär eller frukt efter säsong, tycke och smak.

På bilderna syns rabarber- och jordgubbs smulpaj.

Servera med lite god vaniljglass, eller varför inte en klick med syrlig kokosyoghurt!

Portioner/antal/mängd:

6-8 portioner

Tillagningstid:

20-30 minuter*

*längre om du förgräddar bär/frukt

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 100 gram ghee eller kokosolja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk honung eller lönnsirap
  • 0.5 – 1 kg bär eller frukt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

“Smöra” en pajform.

Ha i de valda bären/frukten.
Man kan behöva förgrädda rabarber, äpplen och nektariner (och liknande) i 15-20 minuter innan man lägger på smulpajsdegen.

Smält ghee/kokosolja och blanda i resten av ingredienserna.

“smula” ut över bären/frukten.
In i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills smulpajsdegen fått en fin färg.
Om du vill kan du efter ca 10 minuter lägga folie över pajen, steka i ugnen i ca 15 minuter och så ta bort foliet mot slutet igen för att få fin färg.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.