Smulpaj

av 12 jul, 2019

Smulpaj

En enkel paj att slänga ihop där du kan variera bär eller frukt efter säsong, tycke och smak.

På bilderna syns rabarber- och jordgubbs smulpaj.

Servera med lite god vaniljglass, eller varför inte en klick med syrlig kokosyoghurt!

Portioner/antal/mängd:

6-8 portioner

Tillagningstid:

20-30 minuter*

*längre om du förgräddar bär/frukt

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 100 gram ghee eller kokosolja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk honung eller lönnsirap
  • 0.5 – 1 kg bär eller frukt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

”Smöra” en pajform.

Ha i de valda bären/frukten.
Man kan behöva förgrädda rabarber, äpplen och nektariner (och liknande) i 15-20 minuter innan man lägger på smulpajsdegen.

Smält ghee/kokosolja och blanda i resten av ingredienserna.

”smula” ut över bären/frukten.
In i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills smulpajsdegen fått en fin färg.
Om du vill kan du efter ca 10 minuter lägga folie över pajen, steka i ugnen i ca 15 minuter och så ta bort foliet mot slutet igen för att få fin färg.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.