Sommarsill med polkabetor och krasse
Man måste ju inte alltid servera sill i en glasburk eller i en skål. Ibland kan det vara roligt att servera den på ett fat istället, fint upplagt med olika grönsaker.
Här är bara ett tips, du kan använda vilka grönsaker du vill för att pynta sillfatet.
Portioner/antal/mängd:
4-6 portioner på en buffé
Tillagningstid:
10 minuter
Kategori:
Sidorätt
Etikett:
Ingredienser:
- 1 stor polkabeta (eller 2 små)
- 1 burk sommarsill med tre sorters peppar
- 1 dl kokosyoghurt
- Skal från en citron
- Krasse
Gör så här:
Skiva betorna tunt, helst med mandolin eller en osthyvel.
Lägg ut dem fint på ett fat.
Lägg utt sillen på betorna.
Klicka ut lite kokosyoghurt på fatet och toppa med finrivet citronskal och krasse.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.