Sötpotatisgnocchi

av 16 okt, 2019

Sötpotatisgnocchi

Smakar riktigt gott och med tomatsåsen blir den riktigt lyxig.

Man kan alltid ha lite bacon, räkor, oliver, köttrester eller annat i tomatsåsen för att göra den ännu matigare.Eller servera med en köttfärssås eller med goda köttbullar.
Också goda med en ramslökspesto.

Du kan frysa gnocchin innan de kokas.
När du sen ska använda dem ska de inte tinas först, utan du slänger ner dem i kokande vatten och så är de klara när de flyter upp till ytan

Portioner/antal/mängd:

4-6 portioner

Tillagningstid:

2 timmar

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 stora sötpotatisar
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl cassavamjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Salt
  • kokosolja att steka i

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Klä in potatisarna i folie, gör små hål i folien på ett par ställen.
Lägg dem på en plåt och in i ugnen i 60-90 minuter eller tills de är mjuka. Öppna foliet lite och låt dem svalna lite innan du tar av foliet helt och sen skalet.

Lägg sötpotatis, ett ägg och salt i en matberedare.
Mixa allt slätt.

Blanda cassavamjöl, mandelmjöl och bakpulver.

Blanda i de torra ingredienserna i mixern och blanda väl. Degen kommer att vara lite kladdig. Ställ in i kylen i 30 min.

Ta cassavamjöl i händerna och ta sen lite ”deg” i taget i handen och forma en liten boll som du sen plattar till lite. Lägg på ett bakplåtspapper. cassava pulver på diskbänken. Fortsätt likadant med resten av degen.

Ta sen en gaffel, doppa den i cassavamjöl och pressa till varje gnocchi lite.

Koka upp vatten i en kastrull.

Ta några gnocchi i taget och lägg ner dem i kastrullen. Se till att de inte fastnar i varandra eller i botten på kastrullen. När de flyter upp till ytan är de klara.
Lyft dem med en hålslev och lägg åt sidan i en sil så att de får rinna av. Fortsatt likadant med all gnocchi.

Smält kokosolja i en stekpanna.
Stek gnocchin på varje sida tills de blivit lite gyllene, ca 3-5 minuter.

Flera recept

Julchoklad

Julchoklad

Julchoklad Egentligen är detta inget nytt recept utan bygger helt på receptet för Paleo Fudge Brownie. Riktigt gott till glöggmyset i advent och jul. Hoppas det ska smaka! Portioner/antal/mängd: 6 muffins eller 30-40 små rutor   Tillagningstid: 45 minuter...

Pepparkakor – pepparkakscookies

Pepparkakor – pepparkakscookies

Pepparkakor eller cookiesVad vore hösten och julen utan pepparkakor? De här går både att göra som klassiska utkavlade och stansade pepparkakor eller som cookies, gärna med en stämpel på. Gör man dem som cookies så blir de lite segare och är lite smidigare att baka....

Baconsallad

Baconsallad

Baconsallad Den här salladen är både lite knaprig och krämig och otroligt god! Passar som både frukost, lunch och middag och är en sallad låg på kolhydrater och hög i fett för den som vill ha en lite mer ketogen sallad. Portioner/antal/mängd: 1Tillagningstid: 20...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.