Sötpotatisgnocchi

av 16 okt, 2019

Sötpotatisgnocchi

Smakar riktigt gott och med tomatsåsen blir den riktigt lyxig.

Man kan alltid ha lite bacon, räkor, oliver, köttrester eller annat i tomatsåsen för att göra den ännu matigare.Eller servera med en köttfärssås eller med goda köttbullar.
Också goda med en ramslökspesto.

Du kan frysa gnocchin innan de kokas.
När du sen ska använda dem ska de inte tinas först, utan du slänger ner dem i kokande vatten och så är de klara när de flyter upp till ytan

Portioner/antal/mängd:

4-6 portioner

Tillagningstid:

2 timmar

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 stora sötpotatisar
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl cassavamjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Salt
  • kokosolja att steka i

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Klä in potatisarna i folie, gör små hål i folien på ett par ställen.
Lägg dem på en plåt och in i ugnen i 60-90 minuter eller tills de är mjuka. Öppna foliet lite och låt dem svalna lite innan du tar av foliet helt och sen skalet.

Lägg sötpotatis, ett ägg och salt i en matberedare.
Mixa allt slätt.

Blanda cassavamjöl, mandelmjöl och bakpulver.

Blanda i de torra ingredienserna i mixern och blanda väl. Degen kommer att vara lite kladdig. Ställ in i kylen i 30 min.

Ta cassavamjöl i händerna och ta sen lite ”deg” i taget i handen och forma en liten boll som du sen plattar till lite. Lägg på ett bakplåtspapper. cassava pulver på diskbänken. Fortsätt likadant med resten av degen.

Ta sen en gaffel, doppa den i cassavamjöl och pressa till varje gnocchi lite.

Koka upp vatten i en kastrull.

Ta några gnocchi i taget och lägg ner dem i kastrullen. Se till att de inte fastnar i varandra eller i botten på kastrullen. När de flyter upp till ytan är de klara.
Lyft dem med en hålslev och lägg åt sidan i en sil så att de får rinna av. Fortsatt likadant med all gnocchi.

Smält kokosolja i en stekpanna.
Stek gnocchin på varje sida tills de blivit lite gyllene, ca 3-5 minuter.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.