Spaghettipumpa

av 21 okt, 2019

En god och annorlunda pumpa där man kan låtsas att man äter spaghetti. Kan det egentligen bli bättre?!

Tiden i ugnen beror dels på din ugn, men också hur mjuk du vill ha din pumpa. Enligt receptet nedan blir pumpan al dente. Låt den stå inne längre om du vill ha den mjukare.

Ha inte på för mycket olja och salt när den ska in i ugnen, lägg hellre till mer salt innan du ska äta den.

Under receptet ser du bilder med steg-för-steg hur du gör för att få till en riktigt god spaghettipumpa.

Portioner/antal/mängd:

1 pumpa

Tillagningstid:

60 minuter

Ingredienser:

  • 1 spaghettipumpa
  • Olivolja
  • Salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela pumpan på längden.

Gröp ur kärnhuset, det mjukaste i mitten på pumpan. Spara gärna kärnorna och rosta dem.

Gör små hål med en gaffel på skalsidan.

Lägg pumpahalvorna med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper.

Ha på lite olivolja och salt på köttdelen av pumpan. Men inte för mycket, då vattnar den och blir för mosig i ugnen.

In i ugnen i 40-45 minuter. Du kan låta den stå inne i ca 1 timme om du vill ha den mjukare.

Ta ut pumpahalvorna ur ugnen och låt stå tills du kan ta i dem utan att bränna dig. Använd en gaffel och arbeta dig från kanterna och in i mitten för att få loss det spaghettiliknande fruktköttet från kanterna.

Servera med en god köttfärssås eller tomatsås och köttbullar, eller vad du tycker om.

Ta en spaghettipumpa och lägg på skärbrädan. Se till att du har en vass kniv när du delar på den.

Ta bort kärnorna och det mjuka i mitten av pumpan.
Spara kärnorna och gör rostade pumpakärnor.

Nagga skalsidan av pumpan med en gaffel.

Lägg pumpahalvorna på en plåt med bakplåtspapper, skalet neråt.
Ha på lite olivolja…

…och salt.

In i ugnen på 200 grader i 40-45 minuter. Då blir den al-dente.
Ca 60 minuter om du vill ha den mjukare.

Använd en gaffel och arbeta dig in från kanterna för att få loss köttet. Sen kan du salta lite mer om du vill innan servering. Och du kan antingen ta ur ”spaghettin” ur skalet och servera på en tallrik, eller fylla skalet med exempelvis en tomatsås, köttfärssås, köttbullar, köttgryta eller vad du nu vill äta till.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.