Spaghettipumpa

av 21 okt, 2019

Spaghettipumpa

En god och annorlunda pumpa där man kan låtsas att man äter spaghetti. Kan det egentligen bli bättre?!

Tiden i ugnen beror dels på din ugn, men också hur mjuk du vill ha din pumpa. Enligt receptet nedan blir pumpan al dente. Låt den stå inne lämgre om du vill ha den mjukare.

Ha inte på för mycket olja och salt när den ska in i ugnen, lägg hellre till mer salt innan du ska äta den.

Under receptet ser du bilder med steg-för-steg hur du gör för att få till en riktigt got spaghettipumpa.

Portioner/antal/mängd:

1 pumpa

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Sidorätt
Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 spaghettipumpa
  • Olivilja
  • Salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela pumpan på längden.

Gröp ur kärnhuset, det mjukaste i mitten på pumpan. Spara gärna kärnorna och rosta dem.

Gör shttps://paleosverige.se/italieninspirerade-kottbullar-med-tomatsas-och-zoodles/må hål med en gaffel på skalsidan.

Lägg pumpahalvorna med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper.

Ha på lite olivolja och salt på köttdelen av pumpan. Men inte för mycket, då vattnar den och blir för mosig i ugnen.

In i ugnen i 40-45 minuter. Du kan låta den stå inne i ca 1 timme om du vill ha den mjukare.

Ta ut pumpahalvorna ur ugnen och låt stå tills du kan ta i dem utan att bränna dig. Använd en gaffel och arbeta dig från kanterna och in i mitten för att få loss det spaghettiliknande fruktköttet från kanterna.

Servera med en god köttfärssås, tomatsås, köttbullar eller vad du tycker om.

Ta en spaghettipumpa och lägg på skärbrädan. Se till att du har en vass kniv när du delar på den.

Ta bort kärnorna och det mjuka i mitten av pumpan.
Spara kärnorna och gör rostade pumpakärnor.

Nagga skalsidan av pumpan med en gaffel.

Lägg pumpahalvorna på en plåt med bakplåtspapper, skalet neråt.
Ha på lite olivolja…

…och salt.

In i ugnen på 200 grader i 40-45 minuter. Då blir den al-dente.
Ca 60 minuter om du vill ha den mjukare.

Använd en gaffel och arbeta dig in från kanterna för att få loss köttet. Sen kan du salta lite mer om du vill innan servering. Och du kan antingen ta ur “spaghettin” ur skalet och servera på en tallrik, eller fylla skalet med exempelvis en tomatsås, köttfärssås, köttbullar, köttgryta eller vad du nu vill äta till.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.