Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Det är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk.
Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska kycklingen.
Denna rätt blir god tillsammans med en fänkålssallad, en gräddig sås med kokos och hemmagjord gelé.
Ingredienser:
- 2 ankbröst à 150-200 gram vardera
- Salt och peppar
- Fett att steka i
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rutmönster i fettkappan.
Värm upp en panna och ha i lite stekfett. Krydda med salt och peppar.
Lägg i ankbrösten i den heta pannan och stek i ca 4 minuter per sida.
Lägg upp ankbrösten i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Du kan lägga över lite folie för att det inte ska få mer färg.
Med stektermometer ska innetemperaturen bli 60 grader innan det är färdigt.
Vill du ha knaprigare fett kan du snabbt steka fettsidan igen i en het panna innan servering.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.