Vitkål stekt i ghee

av 25 jun, 2019

Vitkål stekt i ghee

Det här är ett riktigt gott tillbehör till allt möjligt, men exempelvis köttbullar/pannbiffar, köttfärsås, en god köttbit, en stekt fiskbit eller vad som helst egentligen.

Ändra kryddningen efter egen smak och behag.

Portioner/antal/mängd:

4-6 portioner

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 vitkålshuvud
  • 50 gram ghee
  • 3-4 msk oregano
  • Salt och peppar

Gör så här:

Skär vitkålen i mindre bitar (eller strimla dem om du hellre vill det).

Lägg ghee i en stor panna. När det smälter, tillsätt oregano.
Lägg vitkålen stekpannan och stek en liten stund, blanda ordentligt med ghee och oregano.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Låt det inte steka för länge, utan en liten stund i ghee räcker långt, då har du ändå kvar tuggmotstånd i kålen.

 

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.