Höstgryta med köttfärs
Höstgryta med köttfärs
Servera med lite vitkål stekt med ghee, vitkålssallad med äpple och salladslök, eller varför inte med stekpannebröd!
Trevlig höst!
Portioner/antal/mängd:
4
Tillagningstid:
2.5 timmar
Kategori:
Huvudrätt
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 500 g nötfärs
- 50 ghee
- 2 mellanstora morötter
- 70 g fänkål
- 2 selleristjälkar
- 3 dl benbuljong
- 1 msk färsk ingefära finhackad
- 1 lök
- 4 vitlöksklyftor
- 390 g passerade tomater
- 1 msk oregano
- 1 msk balsamvinäger
- 0.5 dl rödvinsvinäger
- Svartpeppar
- Paprikapulver
- Salt
Gör så här:
Lägg ghee i en kastrull och tillsätt köttfärsen. Bryn köttfärsen och hacka sönder.
Sätt ugnen på 150 grader.
Riv moroten och finhacka fänkålen och sellerin. Lägg detta i en annan kastrull tillsammans med 1.5 dl benbuljong och färsk ingefära. Låt småkkoka tills det är mjukt. Gör sen en puré av det.
Ha i purén i köttfärsen. Lägg till resten av alla ingredienser och låt det sjuda i ca 15 min.
Sätt på ett lock och in i ugnen i ca 2 timmar.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.