Vit glögg
Glögg behöver verkligen inte vara svårt att göra. Den här vita glöggen tar bara 10 minuter att koka ihop och så har du nåt riktigt gott och alkoholfritt att bjuda gäster på eller mysa med själv eller med familjen.
Servera med en god julchokladbrownie, knäck, saffransbullar, pepparkakscookies eller annat gott som ni hittar under jul bland våra recept.
Ingredienser:
- 500-600 ml äppelmust
- 3 stjärnanis
- 6 kardemummakärnor
- 8 torkade nejlikor
- 2 kanelstänger
- 1 bit pomeranskal
- skal från 1 apelsin
Gör så här:
Mät upp dina kryddor.
Skölj av apelsinen ordentligt. Ta en riktigt vass kniv och skär bort skalet av en apelsin i remsor.
Mät upp äppelmust i en kastrull och lägg i alla kryddor och apelsinskal.
Koka upp och låt sen sjuda i ca 5 minuter.
Häll upp i glas direkt genom en sil, eller häll upp på en flaska och förvara i kylen. Häll glöggen genom en sil för att sila bort kryddor och apelsinskal när du häller upp på flaska.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.