Jul

Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter När man bakar inom paleo så är det svårt att få samma konsistens som om man bakar med gluten. Och det är likadant med dessa lussekatter, konsistensen är lite annorlunda men rackarns goda tycker jag att de är iallafall. Lite knepigare att baka eftersom...

läs mer
Hovmästarsås

Hovmästarsås

Hovmästarsås En hovmästarsås utan tillsatser! Väldigt enkel att göra, och har du redan gjort senapen så går det fort också. Den står sig ganska länge i kylskåp men kan ev skikta sig lite, men då är det bara att vispa ihop den igen. Väldigt god till gravad lax....

läs mer
Senap

Senap

Senap Det här är en senap som är väldigt enkel att göra och jättebra att ha som grund till olika recept med senap i t ex hovmästarsås, men också väldigt god som den är. Portioner/antal/mängd:  ca 2 dl Tillagningstid: 10-15 minuter Kategori: Tillbehör Jul Etikett:...

läs mer
Nötfria saffransbollar

Nötfria saffransbollar

Nötfria saffransbollarVill du ha något riktigt gott till advents- och julfikat som dessutom är snabbt och enkelt att mixa ihop så är dessa saffransbollar perfekta. De är också nötfria och utan mandel så fungerar bra även för de som undviker...

läs mer
Saffranskaka

Saffranskaka

Saffranskaka Detta är en god och enkel kaka som är riktigt saftig. Man kan utesluta mandelmassan om man inte tycker om det. Ät som den är eller servera med lite vispad kokosgrädde med apelsin eller kanel eller kokosyoghurt med apelsin eller kanel....

läs mer
Mandelmassa

Mandelmassa

Mandelmassa Mandelmassa är så gott i olika bakverk och passar både till olika bakverk till påsk och jul. Här har ni en enkel variant på den traditionella mandelmassan. Portioner/antal/mängd:  Ca 2.5 dl Tillagningstid: 25 minuterKategori: TillbehörJulPåskDessert och...

läs mer
Kall senapssås

Kall senapssås

Kall senapssås Den här såsen har lite sting av både hetta och syrlighet och passar ypperligt till fisk, kanske speciellt till gravad lax. Portioner/antal/mängd:  1 dl Tillagningstid: 5 minuter Kategori: TillbehörJul Etikett: PaleoIngredienser: 1 dl kokosyoghurt 1 msk...

läs mer
Gravad lax med saffran och apelsin

Gravad lax med saffran och apelsin

Gravad lax med saffran och apelsinFör många hör gravad lax till julen och det finns en uppsjö av recept därute. Vanligtvis är det socker i recepten, men i det här receptet används honung istället. Du kan också riva två svenska äpplen för sötma och ta bort honungen....

läs mer
Vit glögg

Vit glögg

Vit glöggGlögg behöver verkligen inte vara svårt att göra. Den här vita glöggen tar bara 10 minuter att koka ihop och så har du nåt riktigt gott och alkoholfritt att bjuda gäster på eller mysa med själv eller med familjen. Servera med en god julchoklad, knäck,...

läs mer
Julchoklad

Julchoklad

Julchoklad Egentligen är detta inget nytt recept utan bygger helt på receptet för Paleo Fudge Brownie. Riktigt gott till glöggmyset i advent och jul. Hoppas det ska smaka! Portioner/antal/mängd: 6 muffins eller 30-40 små rutor   Tillagningstid: 45 minuter...

läs mer
Pepparkakor – pepparkakscookies

Pepparkakor – pepparkakscookies

Pepparkakor eller cookiesVad vore hösten och julen utan pepparkakor? De här går både att göra som klassiska utkavlade och stansade pepparkakor eller som cookies, gärna med en stämpel på. Gör man dem som cookies så blir de lite segare och är lite smidigare att baka....

läs mer
Vörtbröd med russin

Vörtbröd med russin

Saftigt vörtbrödVad vore julen utan ett vörtbröd till julskinkan?  Det här brödet smakar verkligen jul, det är saftigt och passar jättebra med en god, hemgjord senap på. Många ingredienser men ganska enkelt att göra.Portioner/antal/mängd: 1 limpaTillagningstid: 60...

läs mer
Choklad- och karamellbars

Choklad- och karamellbars

Choklad- och karamellbars Blev lite sugen på godis en helg och resultatet blev dessa goda, men otroligt söta, choklad- och karamellbars. Det är som en variant på twix, men kexet i botten är inte hårt och kolan inte lika seg.Väldigt goda dock och det blev ett par bars...

läs mer
Paleo twix bars

Paleo twix bars

Paleo twix bars Dessa twix bars såldes på Paleofestivalen 2019 och blev väldigt populära. Nu finner ni alltså även receptet på dem här! Det är som en twix bar med kex i botten, kola och choklad, men botten är inte hård som i en twix. *I receptet nedan har lönnsirap...

läs mer
Chokladpaj

Chokladpaj

ChokladpajEn otroligt god och krämig chokladpaj som passar till de flesta tillfällen. Du kan ändra smaken lite genom att ha i 1-2 droppar pepparmint- eller apelsin eterisk olja, några teskedar lakritspulver eller varför inte lite pepparkakskryddor till jul.Du kan byta...

läs mer
Klassisk inlagd sill

Klassisk inlagd sill

Klassisk inlagd sillEn god och klassisk sillinläggning med smaker som lagerblad och rödlök. Kolla gärna in recepten på Glöggsill och Sommarsill med tre sorters peppar också.Portioner/antal/mängd: 420 gram sillTillagningstid: 45 minuter – låt stå i 2 dagar innan du...

läs mer
Jönssons frestelse

Jönssons frestelse

Jönssons frestelseDet här är en variant på Janssons frestelse, men den är gjord på rotfrukter istället för potatis. Grädden är utbytt och likaså smöret, men den är minst lika god för det. Är man strikt paleolit använder man säkert inte ansjovis*, använd då samma...

läs mer
Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan äggDet här är ett recept på köttbullar som jag och min mamma tog fram för några år sen. Det är verkligen de godaste köttbullarna som jag någonsin ätit och som vi alltid lagar sen dess. De blir väldigt saftiga och med en bra smak som passar året...

läs mer
Smakrika kötbullar

Smakrika kötbullar

Smakrika köttbullarVi har ju en tendens i Sverige att äta samma sak vid alla högtider. Kanske speciellt påsk, jul och midsommar. Väldigt ofta blir det ett gammalt hederligt smörgåsbord. De här köttbullarna går såklart fint att äta som en huvudrätt alla dagar i veckan,...

läs mer
Krispig brysselkålssallad

Krispig brysselkålssallad

Krispig brysselkålssalladLite extra krisp är aldrig fel och denna sallad är så där fräscht krispig rakt igenom. En rätt som passar perfekt under höst och vinter när just brysselkål är i säsong och det fortfarande går att få tag i bra morötter, rädisor och...

läs mer
Hemmagjord choklad

Hemmagjord choklad

Hemmagjord chokladEtt härligt grundrecept på en choklad utan tillsatser. Du kan smaksätta chokladen med bland annat: Apelsin och mandel (apelsinskal och juice samt hackade mandlar) Mint (pepparmint essentiell olja – ett par droppar) Chili (tillsätt chiliflakes och...

läs mer
Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlarEtt riktigt uppskattat tilltugg! Det är både salt och sött och funkar som en liten matigare efterrätt, ett tilltugg till en plockmiddag eller som exempelvis drinktilltugg eller nåt lite extra på smörgåsbordet.Portioner: -Tillagningstid: 30...

läs mer
Äggröra med paprika

Äggröra med paprika

Äggröra med paprikaEn härlig röra att servera på smörgåsbordet, eller varför inte i en äggrulle eller stekpannebröd på picknicken! Kan varieras med olika kryddor efter egen smak. Portioner: - Tillagningstid: 20 minuter Kategori: Sidorätt Etikett: PaleoIngredienser: 2...

läs mer
Djävulsägg med basilika

Djävulsägg med basilika

Djävulsägg med basilikaDet kallas Deviled Eggs på engelska, det har ni säkert hört om. Det finns massor av sätt att göra dem på, detta är bara en variant. Man kan göra fyllningen med senap, kapris, oliver, cayenne, smoked paprika, chili, gräslök...ja nästan vad som...

läs mer
Skinkröra med äpple

Skinkröra med äpple

Skinkröra med äppleEn krämig röra med en något rökig smak som passar perfekt till smörgåsbordet, kanske speciellt till påsk och midsommar. Men det är även en härlig röra att fylla äggrullar med. Portioner: -Tillagningstid: 15 minuterKategori: Sidorätt...

läs mer
Hel ugnsrostad sidfläsk

Hel ugnsrostad sidfläsk

Hel ugnsrostad sidfläskMed ett mjukt, välstekt kött och så ett lite knaprigt yttre är detta verkligen en smak- och sinnesupplevelse. Passar bra som mellanmål, som en sidorätt och till smörgåsbordet vid olika högtider. Portioner: -Tillagningstid: 75 minuterKategorier:...

läs mer
Räkröra

Räkröra

RäkröraDet kan användas till så mycket. Antingen på en smörgås eller sötpotatistoast med en dillkvist och lite citron, eller varför inte äta som det är tillsammans med lite kokta ägg till frukost.Det går också att ha som lager i en god smörgåstårta....

läs mer
Omelett med räkröra

Omelett med räkröra

Omelett med räkröra Det här kan antingen bli en riktigt god frukost, lunch eller middag, eller så kan man servera den på påsk- eller julbuffén! I min familj (Tine) hade vi alltid en omelett med räkröra och en omelett med champinjonröra på julbordet och påskbuffén. Du...

läs mer
Rödbetssallad

Rödbetssallad

Rödbetssallad En supergod rödbetssallad som är snabb och enkel att göra. Fri från konserveringsmedel och andra tillsatser. En självklarhet på julbordet. Portioner/antal/mängd: 6 portionerTillagningstid: 20 minuterKategori: TillbehörSidorättJulEtikett:...

läs mer
Brysselkål med bacon och fikon

Brysselkål med bacon och fikon

Brysselkål med bacon och fikon Det blir en hel del kött och ägg på jul, då kan det vara gott att lägga till lite olika sallader. Den här grönsaksrätten innehåller bacon, men det tillhör mest en god sälta till kålen och fikonen. Lägg till lite goda, torkade tranbär för...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.