Jul

Äggtoddy

Äggtoddy

Äggtoddy har inte direkt en lång tradition i Sverige, i alla fall inte i hela Sverige, det är en dryck som förnkippas med USA. Men i Sverige dricks den både på påsk och jul. Denna är alkoholfri, men vill man kan man tillsätta lite mörk rom eller whiskey. Garnera den...

läs mer
Saftglögg

Saftglögg

Det är alltid bra att ha ett alternativ till barnen i advents- och juletider. Även vår vita glögg med äppelmust är bra för barn eller de som inte gillar vinsmaken. Detta blir en fyllig, lite syrlig glögg. Ha i mer sötning om du vill att glöggen ska vara sötare. I...

läs mer
Glöggsangria

Glöggsangria

Här har ni en härligt julig sangria som man kan göra både alkoholfri och med alkohol beroende på om man använder en vinglögg eller inte. Ni kan använda vårat goda recept på glögg. En härlig drink att mysa med eller skåla i och kanske ha som välkomstdrink under julen....

läs mer
Äppelmustdrink

Äppelmustdrink

Här är en härlig drink att bjuda på under jul, nyår eller egentligen närsom. Den är mycket enkel och man kan ändra smaksättning som man vill.Portioner/antal/mängd: 1 literTillagningstid: 15 minuter+ tid för dryck att kylasKategori: DryckEtikett: PaleoIngredienser: 0.5...

läs mer
Chokladmousse med guldstoft

Chokladmousse med guldstoft

En chokladmousse kan man äta närsomhelst på året och det kanske inte känns så spännande. Men med lite guldstoft blir det genast lite mer lyxigt! Dessutom kan man smaksätta chokladmoussen med nästan vad som helst, exempelvis lakrits eller hallon eller varför inte...

läs mer
Torkade citrusskivor

Torkade citrusskivor

Det finns mycket man kan använda sig av för att minska svinnet vid presentinslagning. Speciellt runt jul blir det otroligt mycklet papper och kartonger i soporna och alldeles för få personer sorterar de soporna dessvärre. På bilden nedan ser ni lite tips på vad man...

läs mer
Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör

Goda saffransbollar fulla med nyttigt fett (och riktigt mättande). Istället för bollar kan du hälla smeten i en form, låta stelna lite och skära i bitar. Du kan även ha kakao eller lakritspulver i dem istället för saffran för en helt annan smak. Detta är som smaksatt...

läs mer
Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än pepparkakor. Portioner/antal/mängd: Ca 10...

läs mer
Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

läs mer
Lussekatter

Lussekatter

När man bakar inom paleo så är det svårt att få samma konsistens som om man bakar med gluten. Och det är likadant med dessa lussekatter, konsistensen är lite annorlunda men rackarns goda tycker jag att de är iallafall. Lite knepigare att baka eftersom degen blir...

läs mer
Hovmästarsås

Hovmästarsås

En hovmästarsås utan tillsatser! Väldigt enkel att göra, och har du redan gjort senapen så går det fort också. Den står sig ganska länge i kylskåp men kan ev skikta sig lite, men då är det bara att vispa ihop den igen. Väldigt god till gravad...

läs mer
Senap

Senap

Det här är en senap som är väldigt enkel att göra och jättebra att ha som grund till olika recept med senap i t.ex hovmästarsås, men också väldigt god som den är.Portioner/antal/mängd:  ca 2 dlTillagningstid: 10-15 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser:...

läs mer
Nötfria saffransbollar

Nötfria saffransbollar

Nötfria saffransbollarVill du ha något riktigt gott till advents- och julfikat som dessutom är snabbt och enkelt att mixa ihop så är dessa saffransbollar perfekta. De är också nötfria och utan mandel så fungerar bra även för de som undviker...

läs mer
Saffranskaka

Saffranskaka

Detta är en god och enkel kaka som är riktigt saftig. Man kan utesluta mandelmassan om man inte tycker om det. Ät som den är eller servera med lite vispad kokosgrädde med apelsin eller kanel eller kokosyoghurt med apelsin eller kanel.Portioner/antal/mängd: 10-12 bitar...

läs mer
Mandelmassa

Mandelmassa

Mandelmassa är så gott i olika bakverk och används ofta till både påsk och jul. Det här receptet är en enkel variant på den traditionella mandelmassan.Portioner/antal/mängd:  Ca 2.5 dlTillagningstid: 25 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 3 dl...

läs mer
Kall senapssås

Kall senapssås

Den här såsen har lite sting av både hetta och syrlighet och passar ypperligt till fisk, kanske speciellt till gravad lax.Portioner/antal/mängd:  1 dlTillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 1 dl kokosyoghurt 1 msk senap 0.5 tsk...

läs mer
Gravad lax med saffran och apelsin

Gravad lax med saffran och apelsin

För många hör gravad lax till julen och det finns en uppsjö av recept därute. Vanligtvis är det socker i recepten, men i det här receptet används honung istället. Du kan också riva två svenska äpplen för sötma och ta bort honungen. Vill ni ha andra kryddor är det bara...

läs mer
Planera maten och fikat till advent och jul

Planera maten och fikat till advent och jul

Snart är det advent och snabbt därpå kommer julen. Men vad man helst av allt vill slippa till advent och jul är stress. Här får ni en liten guide på när ni kan baka eller laga vad för att ha det färdigt i tid till advent, lucia och julafton. Guiden är indelad till...

läs mer
Vit glögg

Vit glögg

Glögg behöver verkligen inte vara svårt att göra. Den här vita glöggen tar bara 10 minuter att koka ihop och så har du nåt riktigt gott och alkoholfritt att bjuda gäster på eller mysa med själv eller med familjen. Servera med en god julchokladbrownie, knäck,...

läs mer
Julchokladbrownie

Julchokladbrownie

Egentligen är detta inget nytt recept utan bygger helt på receptet för Paleo Fudge Brownie. Riktigt gott till glöggmyset i advent och jul.Hoppas att det ska smaka!Portioner/antal/mängd: 6 muffins eller 30-40 små rutor   Tillagningstid: 45 minuter Kategori:...

läs mer
Pepparkakor – pepparkakscookies

Pepparkakor – pepparkakscookies

Vad vore hösten och julen utan pepparkakor? De här går både att göra som klassiska utkavlade och stansade pepparkakor eller som cookies, gärna med en stämpel på. Gör man dem som cookies så blir de lite segare och är lite smidigare att baka. Men degen är ganska...

läs mer
Vörtbröd med russin

Vörtbröd med russin

Vad vore julen utan ett vörtbröd till julskinkan?  Det här brödet smakar verkligen jul, det är saftigt och passar jättebra med en god, hemgjord senap på. Brödet har många ingredienser men är ändå ganska enkelt att göra.Portioner/antal/mängd: 1 limpaTillagningstid: 60...

läs mer
Klassisk inlagd sill

Klassisk inlagd sill

En god och klassisk sillinläggning med smaker som lagerblad och rödlök. Kolla gärna in recepten på Glöggsill och Sommarsill med tre sorters peppar också.Portioner/antal/mängd: 420 gram sill Tillagningstid: 45 minuter – låt stå i 2 dagar innan du serverar sillen...

läs mer
Rödbetspicklade djävulsägg

Rödbetspicklade djävulsägg

Picklade ägg, kan det verkligen vara gott?Ja, faktum är att det är riktigt gott! Och så blir det så fint också. Perfekt att ha till påsk-, jul- eller midsommarbuffén, men också gott att ha i kylen som ett snabbt snacks! Då behöver man inte lägga in med rödbetor utan...

läs mer
Romsås

Romsås

En klassisk sås till fisk som är gjord på god paleomajonnäs. Använd gärna stenbitsrom, men annan rom går också bra såklart. Kalix löjrom blir inte riktigt lika bra i en romsås.Portioner/antal/mängd: 2 dlTillagningstid: 10 minuterKategori: TillbehörEtikett:...

läs mer
Marinerat kalkonbröst

Marinerat kalkonbröst

Otroligt saftigt och gott kalkonbröst i ugn.  Servera gärna med en gräddsås med kokosmjölk, sötpotatisröra med kanel och pekannötter, och en krispig brysselkålsallad, samt gelé. Mums!Portioner/antal/mängd: 6-8 personerTillagningstid: ca 2 timmar + minst 2 timmar...

läs mer
Jönssons frestelse

Jönssons frestelse

Det här är en variant på Janssons frestelse, men den är gjord på rotfrukter istället för potatis. Grädden är utbytt och likaså smöret, men den är minst lika god för det. Är man strikt paleolit använder man säkert inte ansjovis*, använd då samma kryddor (förutom...

läs mer
Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan ägg

Det här är ett recept på köttbullar som jag och min mamma tog fram för några år sen. Det är verkligen de godaste köttbullarna som jag någonsin ätit och som vi alltid lagar sen dess. De blir väldigt saftiga och med en bra smak som passar året om och till alla slags...

läs mer
Smakrika köttbullar

Smakrika köttbullar

Vi har ju en tendens i Sverige att äta samma sak vid alla högtider. Kanske speciellt påsk, jul och midsommar. Väldigt ofta blir det ett gammalt hederligt smörgåsbord. De här köttbullarna går såklart fint att äta som en huvudrätt alla dagar i veckan, men är även...

läs mer
Krispig brysselkålssallad

Krispig brysselkålssallad

Lite extra krisp är aldrig fel och denna sallad är så där fräscht krispig rakt igenom. En rätt som passar perfekt under höst och vinter när just brysselkål är i säsong och det fortfarande går att få tag i bra morötter, rädisor och granatäpple.Portioner:...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.