Jul

Glöggsangria

Glöggsangria

GlöggsangriaHär har ni en härligt julig sangria som man kan göra både alkoholfri och med alkohol beroende på om man använder en vinglögg eller inte. Ni kan använda vårat goda recept på glögg. En härlig drink att mysa med eller skåla i och kanske ha som välkomstdrink...

läs mer
Äppelmustdrink

Äppelmustdrink

Äppelmustdrink Här är en härlig drink att bjuda på under jul, nyår eller egentligen närsom. Den är mycket enkel och man kan ändra smaksättning som man vill. Portioner/antal/mängd: 1 liter Tillagningstid: 15 minuter+ tid för dryck att kylas Kategori: DryckJulNyår...

läs mer
Varm choklad i kuber

Varm choklad i kuber

Varm choklad i kuberDenna varma choklad är inte bara god, den är lite kul också! Passar perfekt till barn som kanske vill "leka" lite och passar som pyssel för stora och små. Också lite festligt att bjuda ett sällskap på varm choklad i kub som de får smälta själva. De...

läs mer
Mintig kaffedrink

Mintig kaffedrink

Mintig kaffedrink En underbar, varm drink att mysa med runt jul och nyår, eller egentligen hela vintern! Lite mys framför brasan, ta med sig ut vid pulkaåkningen eller skidturen. Mums! Variationer: Ta apelsinolja istället Använd lite lakritspulver Skippa kaffet och ta...

läs mer
Chokladmousse med guldstoft

Chokladmousse med guldstoft

Chokladmousse med guldstoftEn chokladmousse kan man äta närsomhelst på året och det kanske inte känns så spännande. Men med lite guldstoft blir det genast lite mer lyxigt! Dessutom kan man smaksätta chokladmoussen med nästan vad som helst, exempelvis lakrits eller...

läs mer
Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmörGoda saffransbollar fulla med nyttigt fett (och riktigt mättande). Istället för bollar kan du hälla smeten i en form, låta stelna lite och skära i bitar. Du kan även ha kakao eller lakritspulver i dem istället för saffran för en helt annan...

läs mer
Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

läs mer
Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

läs mer
Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

läs mer
Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter När man bakar inom paleo så är det svårt att få samma konsistens som om man bakar med gluten. Och det är likadant med dessa lussekatter, konsistensen är lite annorlunda men rackarns goda tycker jag att de är iallafall. Lite knepigare att baka eftersom...

läs mer
Hovmästarsås

Hovmästarsås

Hovmästarsås En hovmästarsås utan tillsatser! Väldigt enkel att göra, och har du redan gjort senapen så går det fort också. Den står sig ganska länge i kylskåp men kan ev skikta sig lite, men då är det bara att vispa ihop den igen. Väldigt god till gravad lax....

läs mer
Senap

Senap

Senap Det här är en senap som är väldigt enkel att göra och jättebra att ha som grund till olika recept med senap i t ex hovmästarsås, men också väldigt god som den är. Portioner/antal/mängd:  ca 2 dl Tillagningstid: 10-15 minuter Kategori: Tillbehör Jul Etikett:...

läs mer
Nötfria saffransbollar

Nötfria saffransbollar

Nötfria saffransbollarVill du ha något riktigt gott till advents- och julfikat som dessutom är snabbt och enkelt att mixa ihop så är dessa saffransbollar perfekta. De är också nötfria och utan mandel så fungerar bra även för de som undviker...

läs mer
Saffranskaka

Saffranskaka

Saffranskaka Detta är en god och enkel kaka som är riktigt saftig. Man kan utesluta mandelmassan om man inte tycker om det. Ät som den är eller servera med lite vispad kokosgrädde med apelsin eller kanel eller kokosyoghurt med apelsin eller kanel....

läs mer
Mandelmassa

Mandelmassa

Mandelmassa Mandelmassa är så gott i olika bakverk och passar både till olika bakverk till påsk och jul. Här har ni en enkel variant på den traditionella mandelmassan. Portioner/antal/mängd:  Ca 2.5 dl Tillagningstid: 25 minuterKategori: TillbehörJulPåskDessert och...

läs mer
Kall senapssås

Kall senapssås

Kall senapssås Den här såsen har lite sting av både hetta och syrlighet och passar ypperligt till fisk, kanske speciellt till gravad lax. Portioner/antal/mängd:  1 dl Tillagningstid: 5 minuter Kategori: TillbehörJul Etikett: PaleoIngredienser: 1 dl kokosyoghurt 1 msk...

läs mer
Gravad lax med saffran och apelsin

Gravad lax med saffran och apelsin

Gravad lax med saffran och apelsinFör många hör gravad lax till julen och det finns en uppsjö av recept därute. Vanligtvis är det socker i recepten, men i det här receptet används honung istället. Du kan också riva två svenska äpplen för sötma och ta bort honungen....

läs mer
Vit glögg

Vit glögg

Vit glöggGlögg behöver verkligen inte vara svårt att göra. Den här vita glöggen tar bara 10 minuter att koka ihop och så har du nåt riktigt gott och alkoholfritt att bjuda gäster på eller mysa med själv eller med familjen. Servera med en god julchoklad, knäck,...

läs mer
Julchoklad

Julchoklad

Julchoklad Egentligen är detta inget nytt recept utan bygger helt på receptet för Paleo Fudge Brownie. Riktigt gott till glöggmyset i advent och jul. Hoppas det ska smaka! Portioner/antal/mängd: 6 muffins eller 30-40 små rutor   Tillagningstid: 45 minuter...

läs mer
Pepparkakor – pepparkakscookies

Pepparkakor – pepparkakscookies

Pepparkakor eller cookiesVad vore hösten och julen utan pepparkakor? De här går både att göra som klassiska utkavlade och stansade pepparkakor eller som cookies, gärna med en stämpel på. Gör man dem som cookies så blir de lite segare och är lite smidigare att baka....

läs mer
Vörtbröd med russin

Vörtbröd med russin

Saftigt vörtbrödVad vore julen utan ett vörtbröd till julskinkan?  Det här brödet smakar verkligen jul, det är saftigt och passar jättebra med en god, hemgjord senap på. Många ingredienser men ganska enkelt att göra.Portioner/antal/mängd: 1 limpaTillagningstid: 60...

läs mer
Choklad- och karamellbars

Choklad- och karamellbars

Choklad- och karamellbarsBlev lite sugen på godis en helg och resultatet blev dessa goda, men otroligt söta, choklad- och karamellbars. Det är som en variant på twix, men kexet i botten är inte hårt och kolan inte lika seg.Väldigt goda dock och det blev ett par bars...

läs mer
Paleo twix bars

Paleo twix bars

Paleo twix bars Dessa twix bars såldes på Paleofestivalen 2019 och blev väldigt populära. Nu finner ni alltså även receptet på dem här! Det är som en twix bar med kex i botten, kola och choklad, men botten är inte hård som i en twix. *I receptet nedan har lönnsirap...

läs mer
Chokladpaj

Chokladpaj

ChokladpajEn otroligt god och krämig chokladpaj som passar till de flesta tillfällen. Du kan ändra smaken lite genom att ha i 1-2 droppar pepparmint- eller apelsin eterisk olja, några teskedar lakritspulver eller varför inte lite pepparkakskryddor till jul.Du kan byta...

läs mer
Klassisk inlagd sill

Klassisk inlagd sill

Klassisk inlagd sillEn god och klassisk sillinläggning med smaker som lagerblad och rödlök. Kolla gärna in recepten på Glöggsill och Sommarsill med tre sorters peppar också.Portioner/antal/mängd: 420 gram sillTillagningstid: 45 minuter – låt stå i 2 dagar innan du...

läs mer
Rödbetspicklade djävulsägg

Rödbetspicklade djävulsägg

Picklade djävulsäggPicklade ägg, kan det verkligen vara gott?Ja, faktum är att det är riktigt gott! Och så blir det så fint också. Perfekt att ha på påsk-, eller midsommarbuffén, men också gott att ha i kylen som ett snabbt snacks! Då behöver man itne lägga in med...

läs mer
Marinerat kalkonbröst

Marinerat kalkonbröst

Marinerat kalkonbröstOtroligt saftigt och gott kalkonbröst i ugn.  Servera med en gräddsås med kokosmjölk, sötpotatisröra med kanel och pekannötter, och en krispig brysselkålsallad, samt gelé. Mums!Portioner/antal/mängd: 6-8 personerTillagningstid: ca 2 timmar + minst...

läs mer
Jönssons frestelse

Jönssons frestelse

Jönssons frestelseDet här är en variant på Janssons frestelse, men den är gjord på rotfrukter istället för potatis. Grädden är utbytt och likaså smöret, men den är minst lika god för det. Är man strikt paleolit använder man säkert inte ansjovis*, använd då samma...

läs mer
Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan äggDet här är ett recept på köttbullar som jag och min mamma tog fram för några år sen. Det är verkligen de godaste köttbullarna som jag någonsin ätit och som vi alltid lagar sen dess. De blir väldigt saftiga och med en bra smak som passar året...

läs mer
Smakrika kötbullar

Smakrika kötbullar

Smakrika köttbullarVi har ju en tendens i Sverige att äta samma sak vid alla högtider. Kanske speciellt påsk, jul och midsommar. Väldigt ofta blir det ett gammalt hederligt smörgåsbord. De här köttbullarna går såklart fint att äta som en huvudrätt alla dagar i veckan,...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.