Fiskgratäng med fänkål

av 23 sep, 2019

Fiskgratäng med fänkål

Härligt god vit fisk, syrlighet från kokosyoghurt, lite hetta och medelhavssmaker.

Fänkålen ger det hela en riktigt intressant smak.

Servera med blomkålsris eller lite grönsallad.

Portioner/antal/mängd:

2

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 400 gram vit, fast fisk
  • 1.5 dl kokosyoghurt
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 5 soltorkade tomater
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 krm smoked paprika
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 stor fänkål, eller 1 liten
  • Salt och peppar
  • Kokosolja att steka i

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär fänkålen i mindre bitar. Stek den sen i lite kokosolja tills den börjar mjukna.

Finhacka basilikan och de soltorkade tomaterna.
Blanda kokosyoghurt, sambal oelek och resten av ingredienserna (förutom fisk och fänkål) i en skål.

Ta fram fisken och skölj den lätt, klappa den torrare med hushållspapper eller en kökshandduk.

Lägg fisken i en ugnssäker form och häll över fänkålen. Över det häller du röran med kokosyoghurt.

In i ugnen i 10-15 minuter.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.