Höstgryta med köttfärs

av 9 sep, 2019

Höstgryta med köttfärs

Nu börjar höstens vindar blåsa och då är det gott att äta lite grytor med djupare, rikare smaker. Gärna något som kokat ett bra tag så att smakerna kommer fram.

Servera med lite vitkål stekt med ghee, vitkålssallad med äpple och salladslök, eller varför inte med stekpannebröd!

Trevlig höst!

Portioner/antal/mängd:

4

Tillagningstid:

2.5 timmar

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs
  • 50 ghee
  • 2 mellanstora morötter
  • 70 g fänkål
  • 2 selleristjälkar
  • 3 dl benbuljong
  • 1 msk färsk ingefära finhackad
  • 1 lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 390 g passerade tomater
  • 1 msk oregano
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Salt

Gör så här:

Lägg ghee i en kastrull och tillsätt köttfärsen. Bryn köttfärsen och hacka sönder.

Sätt ugnen på 150 grader.

Riv moroten och finhacka fänkålen och sellerin. Lägg detta i en annan kastrull tillsammans med 1.5 dl benbuljong och färsk ingefära. Låt småkkoka tills det är mjukt. Gör sen en puré av det.

Ha i purén i köttfärsen. Lägg till resten av alla ingredienser och låt det sjuda i ca 15 min.

Sätt på ett lock och in i ugnen i ca 2 timmar.


Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.