Höstgryta med köttfärs

av 9 sep, 2019

Höstgryta med köttfärs

Nu börjar höstens vindar blåsa och då är det gott att äta lite grytor med djupare, rikare smaker. Gärna något som kokat ett bra tag så att smakerna kommer fram.

Servera med lite vitkål stekt med ghee, vitkålssallad med äpple och salladslök, eller varför inte med stekpannebröd!

Trevlig höst!

Portioner/antal/mängd:

4

Tillagningstid:

2.5 timmar

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs
  • 50 ghee
  • 2 mellanstora morötter
  • 70 g fänkål
  • 2 selleristjälkar
  • 3 dl benbuljong
  • 1 msk färsk ingefära finhackad
  • 1 lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 390 g passerade tomater
  • 1 msk oregano
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Salt

Gör så här:

Lägg ghee i en kastrull och tillsätt köttfärsen. Bryn köttfärsen och hacka sönder.

Sätt ugnen på 150 grader.

Riv moroten och finhacka fänkålen och sellerin. Lägg detta i en annan kastrull tillsammans med 1.5 dl benbuljong och färsk ingefära. Låt småkkoka tills det är mjukt. Gör sen en puré av det.

Ha i purén i köttfärsen. Lägg till resten av alla ingredienser och låt det sjuda i ca 15 min.

Sätt på ett lock och in i ugnen i ca 2 timmar.


Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.