Kalkonbröst i kokos- och ajvarsås

av 17 maj, 2019

Kalkonbröst i kokos- och ajvarsås

Riktigt smakrik rätt med saftig kalkon.
Anpassa chili efter hur mycket styrka du vill ha.

Servera med en grönsallad, rotfrukter, stekt eller grillad vitkål eller varför inte lite blomkålsris, eller blomkålsris med kokos.

Portioner:

2

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 kalkonbröst à 400-500 gram
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ajvar relish (hemmagjord eller en utan tillsatt socker eller andra tillsatser)
  • 100 g champinjoner
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 2 små torkade chilis
  • 250 ml kokosmjölk
  • 150 gram ajvar relish
  • Salt och peppar
  • Kokosolja att steka i

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda lite olivolja och nån matsked ajvar. Smeta in kalkonbröstet i röran och lägg det i en ugnsform. Sätt in i ugnen tills innetemperaturen är ca 70 grader. Ca. 45-60 minuter.

Finhacka löken, pressa vitlöken och fräs i lite kokosolja i en panna. Skär champinjonerna och paprika i bitar. Ha i champinjonerna och fräs ilag med löken och vitlöken.

Blanda kokosmjölk, ajvar, chili, salt och peppar och häll sedan i pannan. Låt det hela småputtra så att det blir krämigt medan kalkonen står i ugnen.

Mot slutet slänger du i paprikan så att den fortfarande har lite tuggmotstånd vid serveringen.

Häll upp såsen i en form eller uppläggningsfat, skiva kalkonen och lägg över.

 

Flera recept

Dadelkaramell

Dadelkaramell

DadelkaramellDadelkaramell kan användas i olika matlagning som exempelvis i pajer eller i exempelvis kakor och bars. Karamellen används i receptet för Choklad- och karamellbars. Portioner/antal/mängd: ca 4 dl Tillagningstid: 20 minuterKategori: Dessert och...

Banoffeepaj

Banoffeepaj

Banoffeepaj En helt otroligt god paj! Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen. Pröva den gärna också med...

Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran Ett riktigt gott blomkålsris som passar bra till bland annat fisk eller varför inte till en god gryta elle fiskgratäng med lite orientiska smaker. Portioner/antal/mängd:  4 portioner Tillagningstid:  10 minuter Kategori: Tillbehör Etikett:...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.