Marinerat kalkonbröst

av 2 maj, 2019

Marinerat kalkonbröst

Otroligt saftigt och gott kalkonbröst i ugn. 

Servera med en gräddsås med kokosmjölk, sötpotatisröra med kanel och pekannötter, och en krispig brysselkålsallad, samt gelé. Mums!

Portioner/antal/mängd:

6-8 personer

Tillagningstid:

ca 2 timmar + minst 2 timmar marinering, gärna över natten

Kategori:

Huvudrätt
Nyår
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2-2.5 kg kalkonbröst
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl cocos aminos
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk honung
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Salt

Gör så här:

Blanda alla ingredienser för kalkonen.
Lägg kalkonbröstet i marinaden i minst 2 timmar. Gärna över natten.

Ta fram bröstet från kylen minst 30 minuter innan tillagning.

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg kalkonbröstet i en ugnssäker form och använden stektermometer. Låt bröstet stå i ugnen tills innertemperaturen är 65-67 grader (ca 30 min per kilo kött).
Ös gärna bröstet några gånger under tillagningen.

Ta ut bröstet och klä in det i folie.
Låt det vila i minst 10 minuter innan du skär det i skivor.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.