Plommonchutney

av 8 sep, 2019

Plommonchutney

En god, lite stark chutney som passar riktigt fint till både scones, biscuits, krispiga frökex, fröknäcken, och annat gott.

Även riktigt god till en härlig stek, både lamm, biff och fläsk.

Portioner/antal/mängd:

ca 2.5 dl

Tillagningstid:

40-45 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 8 plommon
  • 0.5 stor rödlök eller 1 liten rödlök
  • 1 krm torkad chili
  • 2 msk honung
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • Zest av 1 citron
  • 1 krm salt

Gör så här:

Tvätta plommonen.

Dela dem och ta ut kärnorna. Skär sen i mindre bitar.

Skala löken och skär i tunna skivor.

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i 20-30 min.

Häll upp i väl rengjorda glasburkar. Förvara i kylen.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.