Plommonchutney

av 8 sep, 2019

Plommonchutney

En god, lite stark chutney som passar riktigt fint till både scones, biscuits, krispiga frökex, fröknäcken, och annat gott.

Även riktigt god till en härlig stek, både lamm, biff och fläsk.

Portioner/antal/mängd:

ca 2.5 dl

Tillagningstid:

40-45 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 8 plommon
  • 0.5 stor rödlök eller 1 liten rödlök
  • 1 krm torkad chili
  • 2 msk honung
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • Zest av 1 citron
  • 1 krm salt

Gör så här:

Tvätta plommonen.

Dela dem och ta ut kärnorna. Skär sen i mindre bitar.

Skala löken och skär i tunna skivor.

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i 20-30 min.

Häll upp i väl rengjorda glasburkar. Förvara i kylen.

Flera recept

Färgglad sallad med krisp

Färgglad sallad med krisp

Vem blir inte glad av en färgglad sallad med krisp? Ät en regnbåge brukar man ju säga och att man även äter med ögonen, och den här färgglada salladen tilltalar i alla fall mig väldigt mycket. Den har förutom de härliga färgerna även mycket goda smaker!Jag brukar ha...

Korvbröd och hamburgerbröd

Korvbröd och hamburgerbröd

Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt...

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.