Plommonchutney

av 8 sep, 2019

Plommonchutney

En god, lite stark chutney som passar riktigt fint till både scones, biscuits, krispiga frökex, fröknäcken, och annat gott.

Även riktigt god till en härlig stek, både lamm, biff och fläsk.

Portioner/antal/mängd:

ca 2.5 dl

Tillagningstid:

40-45 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 8 plommon
  • 0.5 stor rödlök eller 1 liten rödlök
  • 1 krm torkad chili
  • 2 msk honung
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • Zest av 1 citron
  • 1 krm salt

Gör så här:

Tvätta plommonen.

Dela dem och ta ut kärnorna. Skär sen i mindre bitar.

Skala löken och skär i tunna skivor.

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i 20-30 min.

Häll upp i väl rengjorda glasburkar. Förvara i kylen.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.