Pulled kyckling med mangosalsa och rökig grillsås

av 10 mar, 2020

Pulled kyckling med mangosalsa och rökig grillsås

Detta är en väldigt enkel middag med mycket smak som passar fint som exempelvis ett alternativ till tacomyset.

Väldigt gott att servera i salladsblad tillsammans med en mango- och koriandersås och en rökig grillsås. Även vitlökssås är gott till detta.

Portioner/antal/mängd:

 4 portioner

Tillagningstid:

2 timmar, 15 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 kg kyckling (bröst, lår eller annat kött av kycklingen)
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk rökig bbq sås
  • ett par rosmarinkvistar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg kycklingen i en ugnsfast form.

Smörja in alla kycklingbitar i rökig grillsås.

Skär löken i stora bitar, skär vitlöken i bitar. Lägg det runt kycklingbitarna.
Lägg lite rosmarin uppepå.

Lägg folie över ugnsformen och ställ in i ugnen i 2 timmar.

Använd två gafflar att dra isär kycklingen med. Du kan öven hälla mer rökig grillsås över kycklingen när du drar isär den för mer smak.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.