Räkröra

av 8 apr, 2019

En räkröra kan användas till så mycket.

Antingen på en smörgås eller sötpotatistoast med en dillkvist och lite citron, eller varför inte äta som det är tillsammans med lite kokta ägg till frukost.
Gott också att ha som tillbehör på jul- och påskbordet.
Räkröran är också perfekt att ha som lager i en god smörgåstårta

Portioner/antal/mängd:

2 portioner

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 250 gram skalade räkor
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 rödlök
  • 1 bunt dill efter behag
  • 1 tsk citronjuice
  • Salt och peppar

Gör så här:

Blanda majonnäs, finhackad lök, finhackad dill, citron och smaka av med salt och peppar.

Skala räkorna och blanda i majonnäsröran.

Ät direkt eller förvara i kylen.

 

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.