Räkröra
En räkröra kan användas till så mycket.
Antingen på en smörgås eller sötpotatistoast med en dillkvist och lite citron, eller varför inte äta som det är tillsammans med lite kokta ägg till frukost.
Gott också att ha som tillbehör på jul- och påskbordet.
Räkröran är också perfekt att ha som lager i en god smörgåstårta.
Ingredienser:
- 250 gram skalade räkor
- 2 dl majonnäs
- 1/2 rödlök
- 1 bunt dill efter behag
- 1 tsk citronjuice
- Salt och peppar
Gör så här:
Blanda majonnäs, finhackad lök, finhackad dill, citron och smaka av med salt och peppar.
Skala räkorna och blanda i majonnäsröran.
Ät direkt eller förvara i kylen.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.