Rödbetspicklade djävulsägg

av 5 jun, 2019

Picklade djävulsägg

Picklade ägg, kan det verkligen vara gott?
Ja, faktum är att det är riktigt gott! Och så blir det så fint också. Perfekt att ha på påsk-, eller midsommarbuffén, men också gott att ha i kylen som ett snabbt snacks! Då behöver man itne lägga in med rödbetor utan kan använda sig av olika kryddning istället som pepparkorn, lagerblad, dill eller annan trevlig kryddning.

Istället för att göra djävulsägg kan du också bara ha en klick majonnäs eller kaviar/rom på ägghalvorna och en dillvippa eller lite gräslök.

Portioner/antal/mängd:

4-5 ägg

Tillagningstid:

45 minuter + över natten i kylen

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Rödbetspicklade ägg

  • 5-6 ägg
  • 1 rödbeta
  • 6 dl vatten
  • 1 dl kokossocker eller 0.5 dl honung
  • 0.75 dl ättika
  • 1 tsk salt

Djävulsägg

  • Äggulorna från 5-6 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk senap
  • Salt och peppar
  • Gräslök

Gör så här:

Rödbetspicklade ägg

Riv rödbetan i en kastrull. Tillsätt alla ingredienser förutom äggen.

Låt vätskan koka upp, dra sen ner värmen och låt det småputtra i 30 minuter.

Koka äggen i 5-6 minuter så de blir hårdkokta. Häll av vattnet, slå i kallt vatten och låt svalna.

Dra av kastrullen med rödbetslagen från plattan och låt svalna helt. För att det ska gå fortare kan du hälla i iskallt vatten i en större kastrull elelr skål och ställa ner kastrullen i.

Skala äggen och lägg dem i en glasburk. Häll över rödbetslagen så det täcker äggen.
Skruva på locket och ställ i kylen över natten.

Djävulsägg

Halvera äggen.

Gröp ur äggulorna och blanda med majonnäs och senap och smaka av med salt och peppar.

Klicka ut röran i ägghalvorna och dekorera med gräslök.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.