Rödbetspicklade djävulsägg

av 5 jun, 2019

Picklade ägg, kan det verkligen vara gott?
Ja, faktum är att det är riktigt gott! Och så blir det så fint också. Perfekt att ha till påsk-, jul- eller midsommarbuffén, men också gott att ha i kylen som ett snabbt snacks! Då behöver man inte lägga in med rödbetor utan kan använda sig av olika kryddning istället som pepparkorn, lagerblad, dill eller annan trevlig kryddning.

Istället för att göra djävulsägg kan du också bara ha en klick majonnäs eller kaviar/rom på ägghalvorna och en dillvippa eller lite gräslök.

Portioner/antal/mängd:

4-5 ägg

Tillagningstid:

45 minuter + över natten i kylen

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Rödbetspicklade ägg

  • 5-6 ägg
  • 1 rödbeta
  • 6 dl vatten
  • 1 dl kokossocker eller 0.5 dl honung
  • 0.75 dl ättika
  • 1 tsk salt

Djävulsägg

  • Äggulorna från 5-6 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk senap
  • Salt och peppar
  • Gräslök

Gör så här:

Rödbetspicklade ägg

Riv rödbetan i en kastrull. Tillsätt alla ingredienser förutom äggen.

Låt vätskan koka upp, dra sen ner värmen och låt det småputtra i 30 minuter.

Koka äggen i 5-6 minuter så de blir hårdkokta. Häll av vattnet, slå i kallt vatten och låt svalna.

Dra av kastrullen med rödbetslagen från plattan och låt svalna helt. För att det ska gå fortare kan du hälla i iskallt vatten i en större kastrull eller skål och ställa ner kastrullen i.

Skala äggen och lägg dem i en glasburk. Häll över rödbetslagen så det täcker äggen.
Skruva på locket och ställ i kylen över natten.

Djävulsägg

Halvera äggen.

Gröp ur äggulorna och blanda med majonnäs och senap och smaka av med salt och peppar.

Klicka ut röran i ägghalvorna och dekorera med gräslök.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.