Rödbetspicklade djävulsägg

av 5 jun, 2019

Picklade djävulsägg

Picklade ägg, kan det verkligen vara gott?
Ja, faktum är att det är riktigt gott! Och så blir det så fint också. Perfekt att ha på påsk-, eller midsommarbuffén, men också gott att ha i kylen som ett snabbt snacks! Då behöver man itne lägga in med rödbetor utan kan använda sig av olika kryddning istället som pepparkorn, lagerblad, dill eller annan trevlig kryddning.

Istället för att göra djävulsägg kan du också bara ha en klick majonnäs eller kaviar/rom på ägghalvorna och en dillvippa eller lite gräslök.

Portioner/antal/mängd:

4-5 ägg

Tillagningstid:

45 minuter + över natten i kylen

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Rödbetspicklade ägg

  • 5-6 ägg
  • 1 rödbeta
  • 6 dl vatten
  • 1 dl kokossocker eller 0.5 dl honung
  • 0.75 dl ättika
  • 1 tsk salt

Djävulsägg

  • Äggulorna från 5-6 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk senap
  • Salt och peppar
  • Gräslök

Gör så här:

Rödbetspicklade ägg

Riv rödbetan i en kastrull. Tillsätt alla ingredienser förutom äggen.

Låt vätskan koka upp, dra sen ner värmen och låt det småputtra i 30 minuter.

Koka äggen i 5-6 minuter så de blir hårdkokta. Häll av vattnet, slå i kallt vatten och låt svalna.

Dra av kastrullen med rödbetslagen från plattan och låt svalna helt. För att det ska gå fortare kan du hälla i iskallt vatten i en större kastrull elelr skål och ställa ner kastrullen i.

Skala äggen och lägg dem i en glasburk. Häll över rödbetslagen så det täcker äggen.
Skruva på locket och ställ i kylen över natten.

Djävulsägg

Halvera äggen.

Gröp ur äggulorna och blanda med majonnäs och senap och smaka av med salt och peppar.

Klicka ut röran i ägghalvorna och dekorera med gräslök.

Flera recept

Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter När man bakar inom paleo så är det svårt att få samma konsistens som om man bakar med gluten. Och det är likadant med dessa lussekatter, konsistensen är lite annorlunda men rackarns goda tycker jag att de är iallafall. Lite knepigare att baka eftersom...

Hovmästarsås

Hovmästarsås

Hovmästarsås En hovmästarsås utan tillsatser! Väldigt enkel att göra, och har du redan gjort senapen så går det fort också. Den står sig ganska länge i kylskåp men kan ev skikta sig lite, men då är det bara att vispa ihop den igen. Väldigt god till gravad lax....

Senap

Senap

Senap Det här är en senap som är väldigt enkel att göra och jättebra att ha som grund till olika recept med senap i t ex hovmästarsås, men också väldigt god som den är. Portioner/antal/mängd:  ca 2 dl Tillagningstid: 10-15 minuter Kategori: Tillbehör Jul Etikett:...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.