Sötpotatisnachos
Sötpotatisnachos
Vem behöver majschips när det finns sötpotatischips!
En riktigt härlig, god och färgstark rätt som passar fint både till fredagsmyset och middagsbjudningen.
Om du inte vill göra egna sötpotatis “chips” kan du köpa rotfruktschips i butiken, men de blir mycket mer krispiga än dessa.
Du kan också använda våra heta tacochips för nachotallriken.

Portioner/antal/mängd:
2 portioner
Tillagningstid:
45-60 minuter
Kategori:
Huvudrätt
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
Sötpotatisnachos
- 1 sötpotatis
- 1 msk smält kokosolja (eller MCT-olja för mindre kokossmak)
- Salt
Tacoköttfärs
- 500 gram nötfärs
- 0.5 sats tacokryddor
- 2 msk ghee
- 0.5-1 dl vatten
Tillbehör
- 0.5 rödlök
- 0.5 gul paprika
- 1 tomat
- Tomatsalsa
- Guacamole
- Näringsjäst
Gör så här:
Sötpotatisnachos
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär sötpotatisen så tunt du kan med en osthyvel eller mandolin exempelvis.
Smält kokosolja (om den inte redan är rinnig).
Lägg sötpotatisskivorna i en bunke och häll på kokosolja och salt och rör om ordentligt.
Lägg ut sötpotatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Det gör inget om de ligger lite över varandra, men försök sprida ut så mycket du kan. Du kan behöva göra det på två plåtar.
In i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och vänd på skivorna. In i 15 minuter till i ugnen.
Tacoköttfärs
Medan sötpotatisen är i ugnen kan du steka på köttfärsen i ghee.
Tillsätt kryddor och eventuellt lite vatten.
Tillbehör
Finriv rödlöken. Hacka tomat och paprika och förbered guacamole.
Lägg sötpotatis på en tallrik och toppa med köttfärs. Lägg sen på resten av tillbehören som paprika, tomat, riven rödlök, tacosalsa, guacamole och toppa med lite näringsjäst.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.