Tines tacosalsa

av 27 aug, 2020

Tines tacosalsa

Sååå god salsa!

Perfect till tacos, nachos, fajitas eller vad man än vill laga. Även väldigt god till pulled pork eller beef.

Tar inte så lång tid att laga och du kan låta den koka mindre än det står i receptet, men om ni har tålamod och låter såsen puttra något längre så blir den extra god det lovar jag.

tines-taco-salsa-paleo

Portioner/antal/mängd:

 ca 200 gram

Tillagningstid:

45 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  •  0.5 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk smoked paprikapulver
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • En nypa salt
  • 1 tsk limejuice
  • 200 g passerade tomater

Gör så här:

Finhacka löken och stek på den i en kastrull i kokosolja. Stek en liten stund så att löken börjar mjukna.
Tillsätt svartpeppar, oregano och lönnsirap och låt steka en liten stund till.

Ha i spiskummin, smoked paprika, paprikapulver, salt, limejuice och rör om ordentligt.

Tillsätt sen de passerade tomaterna, rör om och låt sen stå och sjuda i 20-30 minuter.

Servera direkt eller låt svalna innan servering. När den svalnar blir den ännu krämigare.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.