Sparriskräm med majonnäs

av 17 maj, 2019

Sparriskräm med majonnäs

När våren kommer med alla sina härliga primörer spritter det i fingrarna efter att få ordna i köket med nya härliga, och enkla recept. Recept som kan inspirera till härligt umgänge, som kan ge smaklökarna något helt speciellt.

Den här sparriskrämen med majonnäs är en sån där rätt som kom till efter att ha gått runt i affären och luktat och känt på härligt färska och vårliga grönsaker.

Krämen passar utmärkt i en laxrulle med sparriskräm och du kan även riva i lite pepparrot för lite styrka i krämen.

Portioner/antal/mängd:

1 dl

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 250 gram sparris
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk citronjuice
  • Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Knäck av nederdelem (den träiga biten) av sparrisen och lägg den fina delen av sparrisen i en ugnssäker form.

Ringla över olivolja och salt och ställ in i ugnen i 10 minuter.

Ta ut sparrisen och låt svalna.

Mät upp majonnäs i en skål och citronjuice.

Lägg sparrisen i en hög behållare och använd en stavmixer (eller annan slags mixer) för att göra en kräm av den. Du kan behöva ha i lite majonnäs i behållaren för att det ska bli tillräckligt mycket fukt så att det blir krämigt.

Blanda ner den krämiga sparrisen i majonnäsen och smaka av med salt och peppar.

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.