Äggrullar grundrecept

av 11 apr, 2019

Äggrullar grundrecept

Dessa omelettliknande rullar är helt perfekta att fylla med en god röra, lite skinka, sallad, eller vad man än behagar och äta som frukost, lunch, middag eller ännu hellre ute i naturen på en picknick.

Det är också ett perfekt mål att ha med sig när man är ute och reser.

Portioner:

4 rullar

Tillagningstid:

25 minuter

Kategori:

Frukost
Mellanmål
Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 5 ägg
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 msk kokosmjölk
  • 1 krm salt
  • Eventuellt annan kryddning

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienser med en stavmixer (eller för hand) och se till att det inte är några klumpar.
Låt smeten stå och svälla i några minuter.

Lägg bakplåtspapper i en plåt och se till att det täcker hela plåten.

Häll smeten i plåten.

In i ugnen och grädda i 10-15 minuter. Håll koll så det inte bränns, men stagnerar.

Ta ut och låt svalna.
Stjälp sen upp “omeletten” på en bänk och ta bort bakplåtspappret.
Antingen fyller du hela rullen på en gång, rullar ihop den på långsidan och sen skär den i fyra delar, eller så delar du den innan du fyller och rullar delarna.

Tips på fyllning
  • Skinkröra
  • Äggröra
  • Kycklingröra med curry
  • Räkröra
  • Olika skinkor, soltorkade tomater, pesto och ruccola
  • Tapenad, stekta champinjoner, ruccola och soltorkade tomater
  • Kallrökt lax och pepparrotskräm
  • Avokado och andra grönsaker

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.