Jul

Saffransaioli

Saffransaioli

En lite lyxigare sås till köttbiten, fisken, kycklingen, lammet eller kanske bara som dressing till en god sallad.  Portioner: -Tillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2.5 dl olivolja 1 ägg Juice från en halv citron 1 vitlöksklyfta...

läs mer
Äggröra med paprika

Äggröra med paprika

En härlig röra att servera på smörgåsbordet, eller varför inte i en äggrulle eller stekpannebröd på picknicken! Kan varieras med olika kryddor efter egen smak.Portioner: - Tillagningstid: 20 minuter Kategori: Sidorätt Etikett: PaleoIngredienser: 2 dl majonnäs 2 kokta...

läs mer
Djävulsägg med basilika

Djävulsägg med basilika

Det kallas Deviled Eggs på engelska, det har ni säkert hört om. Det finns massor av sätt att göra dem på, detta är bara en variant. Man kan göra fyllningen med senap, kapris, oliver, cayenne, smoked paprika, chili, gräslök...ja nästan vad som helst.Portioner:...

läs mer
Skinkröra med äpple

Skinkröra med äpple

En krämig röra med en något rökig smak som passar perfekt till smörgåsbordet, kanske speciellt till påsk och midsommar. Men det är även en härlig röra att fylla äggrullar med.Portioner: -Tillagningstid: 15 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2 dl...

läs mer
Majonnäs

Majonnäs

Man kan aldrig gå fel om man har en härligt krämig majonnäs. Speciellt om man smaksätter den på olika sätt eller använder den i olika röror. Detta är ett grundrecept som används i flera av de andra recepten på sidan.Portioner: 2.5 dlTillagningstid: 5 minuterKategori:...

läs mer
Hel ugnsrostad sidfläsk

Hel ugnsrostad sidfläsk

Med ett mjukt, välstekt kött och så ett lite knaprigt yttre är detta verkligen en smak- och sinnesupplevelse. Passar bra som mellanmål, som en sidorätt och till smörgåsbordet vid olika högtider. Portioner: -Tillagningstid: 75 minuterKategorier: SidorättEtikett:...

läs mer
Räkröra

Räkröra

En räkröra kan användas till så mycket. Antingen på en smörgås eller sötpotatistoast med en dillkvist och lite citron, eller varför inte äta som det är tillsammans med lite kokta ägg till frukost.Gott också att ha som tillbehör på jul- och påskbordet.Räkröran är också...

läs mer
Omelett med stuvade räkor

Omelett med stuvade räkor

Det här kan antingen bli en riktigt god frukost, lunch eller middag, eller så kan man servera den på påsk- eller julbuffén! I min familj (Tine) hade vi alltid en omelett med räkröra och en omelett med champinjonröra på julbordet och påskbuffén. Du kan byta räkorna mot...

läs mer
Rödbetssallad

Rödbetssallad

En supergod rödbetssallad som är snabb och enkel att göra. Fri från konserveringsmedel och andra tillsatser. En självklarhet på julbordet.Portioner/antal/mängd: 6 portionerTillagningstid: 20 minuterEtikett: PaleoIngredienser: 400 gram kokta rödbetor 1 dl majonnäs 1...

läs mer
Brysselkål med bacon och fikon

Brysselkål med bacon och fikon

Det blir en hel del kött och ägg på jul, då kan det vara gott att lägga till lite olika sallader. Den här grönsaksrätten innehåller bacon, men det tillhör mest en god sälta till kålen och fikonen. Lägg till lite goda, torkade tranbär för lite syrlighet om du...

läs mer
Julköttbullar

Julköttbullar

Ett måste för många på julbordet - köttbullar! Härligt kryddiga och saftiga köttbullar fria från spannmål, mejerier och baljväxter. Goda med en hemmagjord senap och varför inte göra en köttbullesmörgås med ett gott vörtbröd. Klarar sig ca 1 vecka i kylen eller ca 3...

läs mer
Revbensspjäll

Revbensspjäll

Revbenspjäll är ju så gott och också något som vissa brukar ha på julbordet.  Ett tips är attt koka revbenen några veckor före jul och frysa in. Sen glasera dem på julafton eller dagen före.Portioner/antal/mängd: 1 kgTillagningstid: 2 timmarEtikett: PaleoIngredienser:...

läs mer
Julskinka

Julskinka

Julskinka - julbordets kronjuvel! Julskinka har haft ett lite dåligt rykte i några år på grund av dess innehåll av nitrit, alltså salt, ett konserveringsmedel.På grund av detta har det dykt upp ställen runtom i landet där man kan få tag i nitritfri julskinka....

läs mer
Glöggsenap

Glöggsenap

Senap hör verkligen julen till. Här har ni ett härligt recept på en starkare senap. Om du vill ha den lite sötare, lägg bara till mer honung. Ät tillsammans med julskinka, köttbullar, vörtbröd och annat gott.Portioner/antal/mängd: ca 2.5 dlTillagningstid: 50 minuter...

läs mer
Vörtbröd

Vörtbröd

Ett saftigt och gott bröd som passar som handen i handsken till en god senap och julskinka. Det här blir inte bara en god dan-före-dopparedan-smörgås, men också en god frukost på julafton och ett härligt bröd att ha med på julbordet. Varför inte doppa det i spadet...

läs mer
Glöggsill

Glöggsill

En härligt julig variant på en klassisk sill med smaker som glögg och apelsin. Missa inte också receptet på Klassisk inlagd sill.Portioner/antal/mängd: 420 gram sill Tillagningstid: 45 minuter – låt stå i 2 dagar innan du serverar sillen Etikett: PaleoIngredienser:...

läs mer
Saffranskola

Saffranskola

SaffranskolaÄntligen dags för advent!Och med advent kommer saffran i stora lass, glögg och pepparkakor och andra godsaker. Den här kolan är verkligen to-die-for. Så det är dags att koka lite glögg och duka fram en god adventsfika!Portioner/antal/mängd: 12-15...

läs mer
Pepparkaksdadlar

Pepparkaksdadlar

Pepparkaksdadlar Om du får oväntat besök och vill bjuda på en snabb adventsfika så är detta verkligen en lösning! De går väldigt snabbt att göra och smakar som pepparkaksdeg.Väldigt gott med lite glögg till. Portioner/antal/mängd: 12 dadlar Tillagningstid: 5 minuter...

läs mer
Knäck

Knäck

Knäck Ett riktigt klassiskt godis till advent. Dessa knäck smakar som klassiska knäck, men innehåller inga mejerier. Perfekt, va!? Portioner/antal/mängd: 40-50 st Tillagningstid: 50-60 minuter Kategori: Dessert och snacks Jul Etikett: Paleo Ingredienser: 2,5 dl...

läs mer
Safffransbullar

Safffransbullar

Saffransbullar Inte direkt som lussekatter, men goda små saffransbullar med mandelmassa i. Perfekt till adventsfikat, Luciafirandet och julfikat.   Portioner/antal/mängd: 16 st Tillagningstid: 20 minuter Kategori: Dessert och snacks Bröd och kex Jul Etikett:...

läs mer
Julnötter

Julnötter

JulnötterNötter hör liksom julen till. Vi är nog många med minnen av den där nötskålen och nötknäckaren och högar med hårt skal, julmusik i öronen och doften av glögg och apelsiner med nejlikor i näsan. Man kan göra mer av de naturella nötterna. Här är lite kanderade...

läs mer
Aprikos- och glöggmarmelad

Aprikos- och glöggmarmelad

Den här marmeladen är väldigt god till både frökex, pepparkakor och saffransskorpor. Passar fint att bjuda på till adventsfikat.Portioner/antal/mängd: 1 Tillagningstid: 1 timme Kategori: JulEtikett: PaleoIngredienser: 400 g torkade aprikoser 2 dl äppelmust 3 dl glögg...

läs mer
Saffransskorpor

Saffransskorpor

Underbart goda skorpor perfekta för adventsfikat och att ge bort som en gåva. Väldigt goda med plommonchutney, aprikos- och glöggmarmelad eller fikonsmör.Portioner/antal/mängd: ca 20 skorpor Tillagningstid: 1 timme Kategori: JulEtikett: PaleoIngredienser: 1 ägg 3 msk...

läs mer
Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

Krämigt och gott och perfekt för adventsfikat. Ha i lite sötning i pannacottan då saffran kan göra det aningen beskt. Servera med lite frysta lingon eller tranbär, eller varför inte lite smulor från pepparkakor på toppen.Portioner/antal/mängd: 4...

läs mer
Glögg

Glögg

Glögg är en naturlig del av advent och jul.En lika stor självklarhet som julskinkan. Denna glögg är gjord på vin. Kokar du glöggen tillräckligt länge blir den nästintill alkoholfri. För helt alkoholfria alternativ har vi den vita glöggen och saftglögg. Pröva gärna att...

läs mer
Saffransnötter

Saffransnötter

Härligt salta och söta nötter med smak av saffran! Perfekta för adventsfikat eller som lördagssnacks. De kan bli ganska kladdiga så ett tips är att ställa en sked i skålen som alla kan ta nötterna med. Hoppas ni ska gilla dem!Portioner/antal/mängd: 200...

läs mer
Pepparkakor

Pepparkakor

Nu är det dags att släppa ut barnet i dig och baka de där underbara pepparkakorna! Låt även barnen vara med i bakandet och njut av adventsstöket. Kanske lite julmusik i bakgrunden. Pepparkakorna är goda att äta som de är eller med lite salta pålägg och röror på.Degen...

läs mer
Fikonsmör

Fikonsmör

Det här goda fikonsmöret passar väldigt bra till salta kex, biscuits, frökex, pepparkakor och annat. Du kan smaksätta det med lite kardemumma, eller kanske mald nejlika. Även gott med lite apelsinjuice och rivet apelsinskal.Portioner/antal/mängd: ca 2.5...

läs mer
Lakritschoklad

Lakritschoklad

Salt och sött, en riktigt bra kombination. En god choklad med lakritssmak som passar fint till adventsfikat eller kanske till Kalle Anka på julafton. Självklart går den att äta året runt.Portioner/antal/mängd: ca 40 stTillagningstid: 15 minuter + tid för att...

läs mer
Rödkål

Rödkål

En riktig klassiker på julbordet. Den har både lite syrlighet och sötma och kålen passar fint till allt kött på smörgåsbordet. Håller i 2-3 veckor i kylen. Kan även frysas in i 1-2 månader.Portioner/antal/mängd: 6 portionerTillagningstid: 45 minuterKategori:...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.