Klassisk inlagd sill

av 6 jun, 2019

Klassisk inlagd sill

En god och klassisk sillinläggning med smaker som lagerblad och rödlök.

Kolla gärna in recepten på Glöggsill och Sommarsill med tre sorters peppar också.

Portioner/antal/mängd:

420 gram sill

Tillagningstid:

45 minuter – låt stå i 2 dagar innan du serverar sillen

Kategori:

Sidorätt
Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 420 g (1 burk) inläggningssill
  • 1 dl kokossocker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12%)
  • 0.5 tsk krossad vitpeppar
  • 5 kryddpepparkorn
  • 7 nejlikor
  • 2 lagerblad
  • 1 rödlök

Gör så här:

Lägg alla ingredienser, utom sillen och rödlöken, i en kastrull. Låt det koka och så sjuda i 5-10 minuter. Låt svalna.

Skölj inläggningssillen i kallt vatten och skär i filéerna i mindre bitar. Skiva rödlöken fint.

Varva lök och sill i en ren glasburk.

Häll på inläggningslagen.

Låt stå i kylen i minst 2 dagar innan den ska förtäras.

 

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.