Aktiv vardag

av | 1 maj, 2019 | Aktiv livsstil

Att få in rörelse i vardagen kan vara lite svårt, många har idag stillasittande inomhusjobb och måste planera in träning.
Det blir inte riktigt samma sak – dels är det lätt att skippa träningen på grund av tidsbrist, dels blir det inte den här naturliga aktiviteten som vi mår bäst av.

Har man ett skrivbordsjobb så rekommenderar jag ett ståbord, eller åtminstone ett höj- och sänkbart bord där du kan variera positionerna.
Min yogainstruktör sa till mig en gång att ha ’minst ett squat-mail per dag’. Och det funkar ju om man har laptop, haha! Jag ser mig själv sitta i en yogasquat på jobbgolvet, så då bjuder man ju också kollegerna på ett gott skratt!

Aktiv vardag under sommaren

Min sommarvardag har jag ute i vårt torp på landet. Det är en liten stuga utan el och vatten, med ett utedass och en trädgård som ska skötas.
Det för ju med sig en hel del motion som var vardag för bara 70 år sen. Åtminstone för dem som bodde i vårt torp, det var ett åretruntboende ändå fram till 1949.

Vårt vatten hämtar vi från sjön och det är bara 40 m men en brant backe att bära uppför. Så att bära två kannor vatten ersätter lätt ’farmers walk’ på gymmet.
(Sen har jag i och för sig planer på att göra en hinderbana i hagen. Med vägg och bildäck, balansgång, över/under häckar och naturligtvis ett naturligt vattenhinder i form av sjön. Men det är ett framtida projekt.)

 

Gör de små sakerna för en mer aktiv vardag

Men att få en aktiv vardag är egentligen ganska lätt, gör de små sakerna och sluta att vara så bekväm. Ta cykeln eller gå av en hållplats tidigare, ta trapporna istället för hissen, klipp gräset med en handgräsklippare istället för med en åkgräsklippare (eller en robot!)

Och om man kan göra saker tillsammans så är det ännu bättre förstås!
För ett par helger sen hade jag hjälp av min femåriga systerdotter både i trädgården och i köket, hon hjälpte mig att vattna och så rädisor, morötter och sallad. Det är roligt när ett naturligt intresse för att odla finns, hoppas att det hänger i och att hon hjälper mig fler gånger.

//Jessica

0 kommentarer

Senaste blogginläggen

Foam rolling – för lymfan

Foam rolling – för lymfan

Jag (Tine) fick diagnosen lipödem samt lymfödem hösten 2016. Det var efter ett besök hos Anders Lönedal i Töreboda. I samband med den diagnosen började jag med en hel del självvård, där andningen var absolut viktigast (läs mer om det här). Även massage på främst rumpa...

läs mer
Paleo Sverige tipsar om utflyktsmat

Paleo Sverige tipsar om utflyktsmat

Jag  vill med det här inlägget tipsa om utflyktsmat som är Paleo. Vad man vill ta med sig på sin utflykt beror ju såklart mycket på vilken årstid det är och vad för slags utflykt man ska på men här ska det finnas lite av varje att välja bland. Vi tipsar om recept på...

läs mer