Helstekt entrecôte
Entrecôte är en riktigt smakrik bit kött som har en hel del insprängt fett.
Den kan både stekas, grillas och stekas hel i ugnen.
Då entrecôte är en ädeldetalj på djuret så tar inte tillagningen speciellt lång tid heller.
Ta gärna fram köttet en stund innan tillagning så att det får rumstemperatur. Då blir stekytan finare.
Ingredienser:
- 1 kg entrecôte
- 1 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk rosépeppar
- 0.5 tsk vitpeppar
- Salt
- 2 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Torka av köttet lite.
Blanda olivolja med kryddorna och gnid in köttet i det.
Lägg köttet i en ugnssäker form, sätt i en stektermometer och ställ in i ugnen.
Låt köttet stå i ugnen tills den har önskad innetemperatur.
Lätt tillagad = ca 56 grader
Medium = ca 60 grader
Välstekt =ca 66 grader
Servera med lite ugnsstekt pumpa med kål, vitkål stekt i ghee, eller en god vitkålsallad med äpple och salladslök. Och varför inte en god sås som saffransaioli, vitlökssås, béarnaisesås eller basilikamajonnäs.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.