Midsommar-SUP

av | 5 jul, 2019 | Aktiv livsstil

Ett av de bästa sätten att förena lek/rörelse och natur måste vara att köra standup paddleboard, SUP. 

Det blir ett vanligare och vanligare sätt att komma ut på vattnet och med de uppblåsbara varianter som finns så är de dessutom väldigt lätta att ta med sig. Jag har använt min bräda bland annat i Zell am See, Garda-sjön och i Kroatien.

Lekfull träning

Jag har haft min SUP-bräda i tre år och älskar den blandning av lek och subtila träning som den ger. Bara genom att stå och paddla så aktiverar du ben och bål, och balans förstås. Vill man träna balans ytterligare så är yoga på brädan en bra träning, är man nybörjare så är det bra att förbereda sig på att bli våt.

Eftersom vi har varsin bräda i familjen så tävlar vi ofta och då blir det både fartlek och vändningar. Och då är det bara att inse att man måste doppa sig!

Min syster har också en bräda så när de kom och hälsade på i midsommar så var vi en hel armada med SUP-brädor på sjön. 

Det går alldeles utmärkt att ha ett barn framför sig på brädan under förutsättning att barnet sitter still och att man inte överstiger maxlast förstås. Och nu finns det massor med olika tillbehör som man kan köpa, till exempel en liten sits med bälte. Syrran har en femåring så vi köpte en sits i midsommarpresent till dem och det blev perfekt!

Olika varianter.

Det finns massor med olika brädor att välja mellan, vi har som sagt valt uppblåsbara eftersom vi ofta åker iväg med husbil och vill ha dem med oss. De är faktiskt lite slagtåligare och billigare, så det kan vara en bra start för nybörjare. Idag finns det flera paketlösningar där bräda, paddel och leash ingår och då bör man extrakolla att det är en bra paddel, annars får man troligen komplettera köpet med en ny.

Om bara några dagar så åker vi ut i Europa med husbilen igen och med förstås är våra SUP-brädor! Vi kanske ses på vattnet?!

//Jessica

0 kommentarer

Senaste blogginläggen

Foam rolling – för lymfan

Foam rolling – för lymfan

Jag (Tine) fick diagnosen lipödem samt lymfödem hösten 2016. Det var efter ett besök hos Anders Lönedal i Töreboda. I samband med den diagnosen började jag med en hel del självvård, där andningen var absolut viktigast (läs mer om det här). Även massage på främst rumpa...

läs mer